Svorio metimo istorija prasidėjo tipiškoje ketvirto dešimtmečio virtuvėje, kurioje buvo gausu įvairių produktų, tokių kaip balta duona, cukranendrių cukrus, pūsti ryžiai ar šoninė. Virtuvės spintelės buvo prigrūstos konservuotų gaminių, kavos, blynų mišinių ir zefyrų.
Modernioje ketvirtojo dešimtmečio virtuvėje jau galima buvo aptikti vieną pirmųjų dujinių viryklių. Tai buvo kur kas geriau, lyginant su medžiu ar anglimi kūrenamomis viryklėmis, nes ypač anglimi kūrenamos skleidė smarvę ir dūmus.
Ketvirtojo dešimtmečio šaldytuvuose buvo galima maisto produktus ne tik atšaldyti, bet ir užšaldyti, viršuje cilindre jie turėjo kompresorių. Iki tol du kartus per savaitę buvo pristatomas ledas, o šeimininkes erzino persipildančios skardos lašams. Išpopuliarėjo pirmieji elektriniai maišytuvai, kurie neabejotinai išstūmė „moterų varomus“ maišytuvus.
Tad joms buvo pasiūlytas įdomių treniruoklių asortimentas. Vienas jų turėjo platformą ir besisukantį diržą. Šis diržas energingai trynėsi pirmyn ir atgal žemiau damos sėdmenų.
Kalbant apie laisvalaikio aprangą, ji buvo leistina, tačiau dėvėti ją buvo galima tik namuose. Penktojo dešimtmečio moteris niekada nebūtų išėjusi nuo prakaito šlapiomis kelnėmis ar kitais panašiais drabužiais į parduotuvę ar į kokią nors kitą viešą vietą.
Štai kaip atrodė moterų treniruotės 1940-aisiais metais. Jokio prakaito ir apdribusių drabužių - tik elegancija ir aukštakulniai.
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!