Svorio metimo istorija prasidėjo tipiškoje ketvirto dešimtmečio virtuvėje, kurioje buvo gausu įvairių produktų, tokių kaip balta duona, cukranendrių cukrus, pūsti ryžiai ar šoninė. Virtuvės spintelės buvo prigrūstos konservuotų gaminių, kavos, blynų mišinių ir zefyrų.

Modernioje ketvirtojo dešimtmečio virtuvėje jau galima buvo aptikti vieną pirmųjų dujinių viryklių. Tai buvo kur kas geriau, lyginant su medžiu ar anglimi kūrenamomis viryklėmis, nes ypač anglimi kūrenamos skleidė smarvę ir dūmus.

Ketvirtojo dešimtmečio šaldytuvuose buvo galima maisto produktus ne tik atšaldyti, bet ir užšaldyti, viršuje cilindre jie turėjo kompresorių. Iki tol du kartus per savaitę buvo pristatomas ledas, o šeimininkes erzino persipildančios skardos lašams. Išpopuliarėjo pirmieji elektriniai maišytuvai, kurie neabejotinai išstūmė „moterų varomus“ maišytuvus.

Penktajame dešimtmetyje moterų treniruotės atrodė labai įdomiai. Tais laikais buvo laikoma „nemoteriška“, jeigu moteris prakaituoja ar formuoja raumenis. Esant tokiai situacijai, kaip jos galėjo sportuoti ar mesti svorį?

Tad joms buvo pasiūlytas įdomių treniruoklių asortimentas. Vienas jų turėjo platformą ir besisukantį diržą. Šis diržas energingai trynėsi pirmyn ir atgal žemiau damos sėdmenų.

Esmė buvo ta, kad šis aparatas turėjo dailinti jos kūno linijas be kokių nors pačios moters pastangų. Deja, vienintelis dalykas, kurį plonino šie treniruokliai – pirkėjo piniginė.

Kalbant apie laisvalaikio aprangą, ji buvo leistina, tačiau dėvėti ją buvo galima tik namuose. Penktojo dešimtmečio moteris niekada nebūtų išėjusi nuo prakaito šlapiomis kelnėmis ar kitais panašiais drabužiais į parduotuvę ar į kokią nors kitą viešą vietą.

Štai kaip atrodė moterų treniruotės 1940-aisiais metais. Jokio prakaito ir apdribusių drabužių - tik elegancija ir aukštakulniai.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)