Vidinės motyvacijos neužteko, tačiau lažybos padėjo susiimti

Merginą aktyvi veikla traukė nuo vaikystės, tačiau sportas jai tebuvo nereguliarus hobis. Dėl sėdimo darbo ir pasyvaus laisvalaikio nedidelio ūgio Sandros svoris perkopė 70 kilogramų. Mergina sunerimo ir nusprendė perimti kontrolę į savo rankas, tačiau nežinojo, ko imtis.

Pabandžiusi bėgioti greitai nusivylė: „Bėgti sekėsi labai sunkiai, vos ištempdavau dvi minutes. Visiškai neturėjau ištvermės“. Tada buvo laikotarpis tam tikrų eksperimentų ir apmąstymų, tačiau tikrasis postūmis buvo lažybos: „Lažybų esmė buvo pasižadėjimas, kad jeigu tuo metu Eurovizijoje dalyvavęs Donatas Montvydas finale pateks į 10-tuką, aš keliausiu pas Mantą Panavą į sveikos gyvensenos klubą ir pradėsiu savo pokyčius. Kaip žinia, D. Montvydas pateko, o aš savo pažadą taip pat įvykdžiau“, dabar jau šypsodamasi prisimena mergina.

Pamilo bėgimą ir atjaunėjo 17 metų

165 cm ūgio Sandra pradėjo dirbti su treneriu sverdama 71 kg. Tuo metu ji jautėsi vangi, pasyvi, jai stigo energijos, ištvermės. Merginos tikslas buvo iki savo gimtadienio pasiekti geriausią įmanomą fizinę formą ir savijautą. Bėgo dienos, savaitės. Rezultatai vis gerėjo – riebaliukai tirpo, raumenynas tvirtėjo, biologinis amžius mažėjo.

„Smagiausia, kad viso šito proceso metu, dėl pakoreguotos mitybos ir nerealios motyvacijos, atvertų akių į daugelį dalykų pažvelgti kitu kampu, išmokto taisyklingo kvėpavimo treniruočių metu, aš pagaliau prisijaukinau bėgimą! Buvau euforijoje“, pasakoja Sandra. Pirmą kartą ji nubėgo 2 km, tačiau jau po kelių savaičių ji nubėgdavo po 14 km.

Sandra sako, kad be sureguliuotos mitybos ir išmokto taisyklingo kvėpavimo jai labiausiai padėjo minčių galia: „Mes labai dažnai pasiduodame daug anksčiau nei išties turėtume. Mūsų kūnas gali daug, bet mintys dažnai sustabdo gerokai per anksti.“

Gimtadienio išvakarėse Sandra jautėsi kaip niekada lengva, kupina energijos ir pasitikinti savimi. „Buvo verta būti sąžiningai sau, laikytis plano, kuriame esantis maistas tikrai buvo skanus ir su labai nedideliais mano nuokrypiai. Iš tikrųjų jokių saldainių, pyragų, ledų, greitojo blogojo maisto, nuoširdžiai visą vasarą net neragavau. Bet svarbiausia - net ir nenorėjau! Buvau soti ir laiminga“, džiaugiasi per 3 mėnesius 10 kilogramų atsikračiusi mergina.

Dėl fotosesijos pasistengė ir dar labiau

Pasiekusi savo tikslą Sandra mėnesiui atitrūko nuo režimo, kol sugalvojo naują tikslą – pasiruošti fotosesijai. Tai buvo trenerio idėja, kad mergina turėtų motyvacijos toliau sportuoti ir sveikai maitintis, rūpintis savimi ir gerinti rezultatus.

Sandra pasakoja, kaip dirbo tuo laikotarpiu: „Mitybą koregavome kas savaitę, pasitaikydavo ir dažniau, nuolat gaudavau trenerio priežiūrą, jis domėjosi, kaip savijauta - tiek fizinė, tiek psichologinė. Asmenines treniruotes turėjau keletą kartų per savaitę. Iš viso sportavau 6 kartus per savaitę.“ Per tuos du mėnesius Sandra įgavo dar geresnę formą ir už tai yra labiausiai dėkinga M. Panavui: „Trenerio man skirtas laikas, pastebėtas potencialas, tikėjimas manimi, atkaklumas net ir esant mano „pasiožiavimams“, skatinimas ir motyvacija, nuolatinė priežiūra, kokybiškai ir įtaigiai pateiktos žinios pritaikytos individualiai man – tai mano sėkmės paslaptis. Mantas Panavas tapo mano sveikos gyvensenos guru, o dabar ir kolega“.

Pasiekusi geresnių tikslų, nei tikėjosi, ir pamilusi sportą Sandra nusprendė mokytis ir pati tapti trenere. Šiuo metu netgi planuoja dalyvauti sunkiosios atletikos štangos rovimo ir stūmimo varžybose.

Kalbiname trenerį Mantą Panavą apie Sandros kelionę tikslo link

- Kaip ir dėl ko pradėjai dirbti su Sandra?

- Buvau paskelbęs savo socialinio tinklo puslapio „Asmeninis treneris – mitybos konsultantas“ paskyroje konkursą, kurį Sandra laimėjo. Mergina atėjo konsultacijai, bet nepasiliko dirbti su manimi, sakė, kad jai reikia viską apsvarstyti. Tačiau vėliau, susilažinusi su draugais, sugrįžo.

- Nuo ko pradėjote dirbti?

- Kai pamačiau Sandrą, supratau, jog tai nėra eilinė klientė – vizualiai matėsi, kad merginos raumenynas yra pakankamai didelis, nors ji nėra rimtai sportavusi. Ir matėsi, kad reikia atsikratyti bent 10 kg viršsvorio. Sandros tikslas buvo pamažinti svorį ir išmokti taisyklingai maitintis. Mitybos planas buvo sudarytas svorio mažinimui, o sportuoti pradėjome tik lauko sąlygomis, kol ji atsikratė didžiąją dalį antsvorio.

- Kaip Sandrai sekėsi?

- Sandrai sekėsi puikiai. Ji buvo pavyzdinga klientė, klausė visų rekomendacijų ir pati pripažino, jog per visą vasarą nesuvalgė nei vienos ledų porcijos. Sunkumų gal šiek tiek ir buvo, bet jie buvo daugiau tokie emociniai, kai pritrūkdavo motyvacijos, bet puikiai susitvarkėme.

- Kokių rezultatų pavyko pasiekti?

- Iš esmės pokyčiai buvo labai dideli ne tik vizualiai, bet ir psichologiškai. Pavyko atsikratyti 10 kg per 3 mėnesius ir po to per 2 mėnesius pasiruošti sportiškai fotosesijai. Tai buvo pasibandymas prieš fitneso varžybas.

- Ar yra šansų ir kitiems pasiekti tokių rezultatų, ar tai išskirtinis atvejis?

- Panašių sėkmės istorijų yra tikrai daug. Būna, ateina pilvotas vyrukas, o po 5 mėnesių jį jau galima drąsiai statyti ant podiumo. Kiekvienas iš jūsų gali pasiekti geriausią savo fizinę formą, niekada nepasiduokite, sėkmės!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)