Salierų gumbuose ir stiebuose daug aminorūgščių, mikroelementų ir eterinių aliejų, kurie stabdo senėjimo procesus, ramina, gerina virškinamojo trakto veiklą, vandens ir druskų balansą.

Laikantis dietos su salierų sriuba, iš organizmo pasišalina toksinai, susidarę nuolat vartojant angliavandenius, cukrų, sumažėja hemorojaus, alergijų, artrito, nutukimo rizika, nervų, kraujotakos ir šlapimo takų ligų rizika, kūnas taps lieknas, dailus, oda – sveika, skaisti.

Salierų sriubą galima valgyti kasdien neribotais kiekiais, ne mažiau nei 3 kartus per dieną. Reikia valgyti ir virtos liesos mėsos – vištienos arba jautienos, žalių ar virtų daržovių, vaisių, ryžių.

Salierų sriubai jums reikės 3 pomidorų, saujos salierų stiebų, pusės kopūsto galvos, 1 svogūno, 2 morkų, 500 g šparaginių pupelių, 1 paprikos ir 2 l pomidorų sulčių. Visus komponentus susmulkinkite, užpilkite pomidorų sultimis. Puodą su sriuba užkaiskite ant vidutinio kaitrumo orkaitės, kai užvirs pavirkite 20 min. sumažinę kaitrumą.

Salierų sriubą galima virti ir su vandeniu. Tada reikės 1 saujos salierų stiebų, 6 vidutinio dydžio svogūnų, 2 vidutinių pomidorų, pusės kopūsto galvos. Daržoves smulkiai supjaustykite, sudėkite į puodą ir užpilkite 3 l vandens. Ant vidutinio kaitrumo viryklės virkite apie 20 min., kol suminkštės daržovės.

Meniu savaitei

Pirma dietos diena: vaisiai, išskyrus bananus, vynuoges ir melionus, salierų sriuba.

Antra diena: daržovės ir sriuba.

Trečia diena: daržovės, vaisiai ir sriuba.

Ketvirta diena: sriuba, 1 stiklinė lieso pieno ar 1 stiklinė lieso jogurto, galite suvalgyti bananą.

Penkta diena: sriuba ir 100 g mėsos – liesos virtos jautienos ar vištienos filė, 3 – 4 švieži pomidorai.

Šešta diena: 350 g liesos virtos mėsos, lapinių salotų ir salierų sriuba.

Septinta diena: 300 g ryžių (geriausia rudųjų) ir sriubos.

Visas dietos dienas galima be apribojimų gerti kavą, arbatą, tik be cukraus. Racione neturi būti jokių saldumynų, alkoholinių ir gazuotų gėrimų, rūkytų gaminių, duonos ir miltinių gaminių. 

Remiantis daugeliu atsiliepimų, per savaitę sulieknėjama 4–5 kg.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)