Mokslininkai teigia, kad rauginti produktai netiesiogiai susiję su neurozėmis ir nerimu. Tyrimus atlikę mokslininkai mini įdomų efektą.

Atliekant tyrimą eksperimentuota su fermentuotais produktais ir siekta nustatyti galimą ryšį tarp šių produktų ir nerimo bei neurozių. Tyrimo rezultatai patvirtina, kad rauginti produktai, tarp kurių garbinga vieta tenka daugelio itin mėgstamiems raugintiems agurkėliams, pasižymi raminančiu poveikiu, rašo fithacker.ru.

Rūgščiuose pieno produktuose gausu probiotikų, todėl jie teigiamai veikia virškinimą. Nors kol kas mokslininkams dar nepavyko išsiaiškinti, kaip tai vyksta, jie mano, kad sveikas skrandis susijęs su gera smegenų būkle, o tai savo ruožtu turi sąsajų su nerimą keliančių minčių slopinimu. Taigi jei situacija, kurioje atsidūrėte, jums kelia stresą, raugintų kopūstų porcija gali padėti ne ką mažiau nei tabletė.

Psichiką teigiamai veikiančiomis savybėmis pasižymi ne tik raugintos daržovės, bet ir kiti fermentuoti produktai, pavyzdžiui, probiotikai. Tokie produktai stiprina imunitetą ir padeda organizmui kovoti su ligomis. Be to, rūgštūs pieno produktai kur kas geriau virškinami, jei pasireiškia nežymi laktozės netoleravimo forma.

Vienas raugintas agurkėlis per dieną – būtent tai, ko jums reikia, jei jaučiatės šiek tiek sudirgęs. Svarbiausia, kad rauginti produktai labai skanūs, taigi nėra jokių priežasčių savęs riboti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)