Nemalonius jausmus pilve gali sukelti artimi organai – inkstai, plaučiai ar gimda. Skausmas apatinėje dešinėje pilvo dalyje yra apendicito uždegimo ženklas, o tai reiškia, kad jį reikia skubiai šalinti.

Skausmas viršutinėje dešinėje pilvo pusėje byloja apie tulžies problemas. Pilvo viršaus (ir nugaros) skausmas gali būti pankreatito – kasos uždegimo – požymis. Šią ligą gali padėti išgydyti poilsis, intraveniniai skysčiai ir antibiotikai.

Pilvą gali skaudėti dėl žarnų nepraeinamumo. Ši būklė, jei nėra nedelsiant gydoma, gali sukelti žarnyno audinių žūtį ir kitas problemas. Be to, dėl hepatito ištinusios kepenys gali sukelti labai stiprų pilvo skausmą. Hepatitas gali būti įvairių virusinių formų, o kai kurios iš jų (pvz., hepatitas C) gali sukelti kepenų nepakankamumą.

Pilvo srities skausmas nepranašauja nieko gero, bet kiekviena tokį skausmą sukelianti bloga būklė reikalauja neatidėliotino dėmesio. Jei jūsų pilvo skausmas yra nepaaiškinamas, pasikartojantis ar ūmus, nedelsiant kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)