Visą dieną buvote geras, bet - prakeikimas! - draugai pasiūlo pavakarieniauti restorane; arba kelias valandas prakaitavote sporto salėje tik tam, kad vakare atsidurtumėte kokteilių vakarėlyje, kur vaišinama nuostabiausiais pasaulyje desertais.

Nesitikėkite, kad atsispirti šioms pagundoms jums padės stipri valia, įspėja Kolorado universiteto Anschutz sveikatos ir sveikatingumo centro direktorius James Hill.

“Valia nėra neišsenkantis šaltinis, - CNN sakė jis. - Jos ištekliai yra riboti”.

Tad ką daryti? Belieka susitaikyti su faktu, kad vieną dieną valios klodai išsenka, ir suplanuoti strategijas, kurios padės nepriaugti kilogramų. Štai 5 pagrindinės situacijos, kurios trukdo sulieknėt, ir patarimai, kaip jas pergudrauti.

Atostogos

Problema: atostogaujate - norite pailsėti, atsipalaiduoti ir pasimėgauti vietiniais patiekalais, bet bijote, kad grįšite gerokai papilnėjęs.

Sprendimas

“Eikite ir valgykite, - pataria žurnalo “Health” mitybos specialistė, redaktorė Frances Largeman-Roth. Bet pasidalinkite su kitais. Jei, pavyzdžiui, atostogaujate Paryžiuje, neužsukti į kepyklėlę būtų tikra nuodėmė. Tačiau tuo, ką nusipirksite, pasidalinkite su draugais.

Išsiskyrimas

Problema: savo skausmą norite paskandinti litre šokoladiniu ledų.

Sprendimas: tikriausiai norėsite išsilieti geram draugui, bet nekvieskite jo išgerti - verčiau pasiūlykite kartu pasivaikščioti ar pabėgioti. Norėdami užimti mintis kitais dalykais ir susipažinti su naujais žmonėmis, prisijunkite prie komandos, kuri treniruojasi 5 km maratono bėgimui.

Vakarėlis su fantastišku maistu

Problema: esate vakarėlyje, kur nuo vaišių lūžta stalai. Jos nemokamos ir sudėtos tiesiai jums prieš akis, be to, nėra nė vieno žmogaus, kuris jus sustabdytų.

Sprendimas: neatvykite į vakarėlį išbadėję. Prieš tai suvalgykite nedidelį užkandį, kuriame daug baltymų, pavyzdžiui, kelias riekeles kalakutienos ar pusę stiklinės liesos varškės.

Stenkitės suvartoti kuo mažiau alkoholio - ne tik todėl, kad jis kaloringas, bet ir todėl, kad išgėrus labai sunku save kontroliuoti.

Vakaras priešais televizorių

Problema: norite išsitiesti priešais televizorių su dubeniu traškučių.

Sprendimas: ką gi, siūlome pasiimti mažiausią dubenėlį, arba užkandžiauti vynuogėmis (bet saikingai, nes juose gausu cukraus) ar daržovėmis su jogurtiniu padažu.

Restoranas

Problema: kai kuriose užeigose už tam tikrą kainą galima valgyti tiek, kiek telpa. Negana to, šiame maiste labai daug kalorijų. Restoranuose dažnai patiekiamos milžiniškos porcijos skanaus maisto, todėl tikrai nelengva atsispirti pagundai jį visą suvalgyti.

Sprendimas: tiesiog neikite ten, kur galima valgyti, kiek telpa. Jei nėra kitos išeities, atsisėskite taip, kad nematytumėte išdėlioto maisto. Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie sėdi nusisukę nuo maisto, suvalgo mažiau. Prisikraukite į lėkštę vaisių, daržovių ir liesų baltymų, ir skrandyje neliks vietos riebiam maistui. Pavalgę pasiūlykite visiems užsisakyti vieną desertą ir jį draugiškai pasidalinti.

Jei pietaujate restorane, paprašykite jums patiekti tik pusę porcijos, o likusią supakuoti išsinešimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją