Viskas, pradedant sėdėjimu popietiniuose susitikimuose ir baigiant užkandžiavimu prie darbo stalo, to net nejaučiant, gali prisidėti prie papildomų kilogramų kaupimo. Juk užkandžių automatas atrodo taip viliojančiai...

Mitybos specialistė ir knygos „Three Steps to a Healthier You“ autorė Alissa Rumsey sutiko atskleisti, kokie dažniausi popietės įpročiai ilgainiui virsta papildomais kilogramais, ir kaip juos paversti sveikais įpročiais.

Pasak A. Rumsey, reiktų atkreipti dėmesį štai į šiuos penkis įpročius:

Apdovanojate save už gerą elgesį

„Žmonės sportuodami dažnai galvoja, „Šį rytą nubėgau aštuonis kilometrus, todėl nusipelniau kažko skanaus!“ Nors treniruočių režimo laikymasis išties vertas pasilepinimo, tačiau problema slypi tame, kad žmonės yra linkę pervertinti sudegintų kalorijų kiekį ir neįvertinti suvartotų kalorijų kiekio. Kitaip tariant, popiet suvalgyta ledų porcija gali anuliuoti jūsų rytinės treniruotės rezultatus.

„Geriau deserto nesieti su treniruote“, – pataria A. Rumsey.

Ir toliau sėdite

Kalbant apie rytines treniruotes, vien tai, kad padėjote varnelę prie kasdienio sportavimo, dar nereiškia, kad visą likusią dieną neturite net pajudėti. Po pietų labai lengva įkristi į kėdę visai popietei, todėl mitybos specialistė pataria nusistatyti signalą, kuris kas valandą primins jums, kad būtina pakilti iš vietos.

„Apeikite ratą aplink biurą, nueikite į poilsio kambarį kitame aukšte (ir būtinai lipkite laiptais!) ar netgi atsistokite, kol kalbatės telefonu“, – pataria ji ir priduria, kad visi šie maži žingsneliai labai greitai susisumuoja į neblogą rezultatą.

Be reikalo užkandžiaujate

Visus mus vilioja sausainių lėkštės likučiai, likę po rytinio susirinkimo. Vis dėlto, paklauskite savęs, jūs jų norite todėl, kad jie tiesiog ten yra, ar tikrai norisi kažko saldaus? Vietoj atsitiktinių užkandžiavimų verčiau palepinkite save atsiradus ypatingai progai ir rinkitės kažką, kas jums išties teikia malonumą.

„Pavyzdžiui, kai jūsų draugė iškepa jūsų mėgstamiausius šokoladinius sausainius arba užsukate į išties gerą kepyklėlę.“

Nuolaidų valandą prarandate saiką

Kai išmuša nuolaidų valanda, vienas gėrimas gali atrodyti toks menkniekis. Bet tai labai slidus reikalas, įsitikinusi A. Rumsey.

„Tos alkoholyje esančios kalorijos ne tik kad sumuojasi, bet dar ir po kelių gėrimų pradedate rinktis maistą ne taip išmintingai“, – įspėja mitybos specialistė.

Jeigu nenorite, kad atsitiktinis kokteilis taptų svorį auginančiu įpročiu, venkite maišytų gėrimų, kuriuose gali būti daug užslėpto cukraus.

Bandote būti tobuli valgytojai

Noras būti „visiškai“ sveikais iš tikrųjų gali duoti priešingą rezultatą. „Mano klientai, kurie labai griežtai laikosi savo dietų, dažnai negali atsikratyti tų paskutinių kilogramų, nes jų dietos yra netvarios“, – sako mitybos specialistė.

Taip, jūs turite susipakuoti sveikus pietus, kasdien išprakaituoti treniruotėje ir tvirtai atremti nesveikų biuro užkandžių pagundą, tačiau taip pat turite rasti vietos savo mėgstamiausiam desertui, ir rasti savyje lankstumo retkarčiais praleisti treniruotę dėl išsvajoto kino seanso.

„Galiausiai galime pasijausti nevykėliais ar išvis mesti sveiką gyvenimo būdą, jei nuolat mėginsime įsipaišyti į „tobulą“ grafiką. Juk jūs norite, kad jūsų sveikas gyvenimo būdas būtų tai, ko laikotės visą gyvenimą, o ne vos kelias savaites“, – reziumuoja mitybos specialistė A. Rumsey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)