Sniegu žmonės prausėsi nuo senovės. Moterys nuo senų laikų žinojo, kad sniego vonios, ypač po pirties, išsaugo jaunystę ir suteikia sveikatos. Mokslininkai seniai įrodė, kad ledas – tai odos jaunystės eliksyras. Jis palaiko odos tonusą, drėkina, gaivina. Rytais vietoje vandens naudokite ledą ir oda taps švelni, lygi ir elastinga. Juk tirpstantis vanduo pasižymi didesniu biologiniu aktyvumu nei įprastas. Naudojant ledą, poros susitraukia, o tai itin svarbu moterims, kurių oda mišri. Be to, šaltis suteikia sveiką raudonį.

Pasigaminti ledukus namuose nesunku. Imame paprastą mineralinį vandenį, pilame į ledo formeles, dedame į šaldymo kamerą – ir jaunystės stebuklas jūsų rankose. Jei norite kūrybiškiau pažvelgti į šį procesą, galima pasidaryti kosmetinį ledą, kuris ne tik tonizuos, bet ir kovos su odos problemomis.

Tam tiks gydomųjų žolelių nuovirai. Galima naudoti įvairias žoles – ramunėles, ąžuolo žievę, dirvinį asiūklį. Beje, pastarasis pasižymi ir raminamuoju poveikiu. Palikite mišinį dviem-trim valandoms, nukoškite, išpilstykite į formeles ir dėkite į šaldiklį. Po trynimo tokiais ledukais odą geriausia sudrėkinti alyvų aliejumi.

Normaliai odai naudinga bus rytais „praustis“ ledu iš petražolių, šalavijo, liepžiedžių ar ramunėlių nuoviro. Galima pasiruošti ir prabangų „ledinį kremą“: sutrinkite braškių, serbentų, šermukšnių ar vynuogių uogų, įpilkite šaukštelį aliejaus ir užšaldykite. Maitinti odą uogų asorti galima kasdien.

Riebios odos problemas padės įveikti ledo kubeliai iš beržo, varnalėšos, jonažolių arba medetkų nuovirų. Taip padės ir užšaldyta arbata. Į ją įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, įpilkite į plastikinę stiklinę ir dėkite į šaldiklį. Užšaldytos pomidorų sultys padės atsikratyti riebios odos blizgesio, o jei oda linkusi į uždegimus ir spuogus, galima pasidaryti sūrių ledukų. Virinto vandens stiklinėje ištirpinkite šaukštą paprastos ar jūros druskos ir užšaldykite ledo formelėse. Trinti odą galima kasdien, po druskos procedūros veidą nuplaukite vėsiu vandeniu.

Sausai odai tiks ledukų asorti – tai ne paprastas veido trynimas ledo kubeliais, o vaisių gabalėlių užšaldymas. Šaldome viską: braškes, agurkus, kivius ir vynuoges. Ryte keliaujame į šaldytuvą pasiimti šio užšaldyto grožio stebuklo. Atsargiai, masažinėmis linijomis triname veidą, kaklą ir iškirptės sritį. Labai malonu. Pirma, iškart prabundame, antra, oda tampa švelni, aksominė. Riebiai odai labiau tiks sušaldytos apelsino, mandarino ir greipfruto skiltelės.

Tamsius ratilus paakiuose padės pašalinti ledo kubeliai su ryžių nuoviru. Šiek tiek ryžių išvirkite dideliame kiekyje vandens. Kai ryžiai visai išvirs, juos reikia nukošti, o skystį sušaldyti ir ledukais trinti akis nuo išorinio kampo iki vidinio kartą per dieną. Saugoti tokius ledukus galima ne ilgiau nei tris dienas. Maišelių po akimis atsikratyti padės ledo kubeliai su šalavijais ir medetkomis.

Didesniam efektui rekomenduojama kartą per savaitę pasidaryti kontrastines procedūras. Pašildykite vandenį ir iš anksto pasiruoškite ledo. Frotinį rankšluostį sumirkykite karštame vandenyje (apie keturiasdešimt laipsnių) ir uždėkite ant veido penkiomis minutėms. Po to patrinkite veidą ledo kubeliais. Procedūrą kartokite tris-keturis kartus.

Veido trynimas ledo kubeliais suteikia žvalumo, ypač iš pat ryto. Taip pat pravers ruošiantis į vakarėlį – tai greita pagalba atgaivinti po ilgos dienos nuvargusią odą. Tik reikia prisiminti, kad naminio kosmetinio ledo nereiktų laikyti ilgiau nei savaitę. Žolių nuovirai greitai genda, todėl geriau gaminti ledą iš vakaro, kad ryte turėtumėte šviežią porciją ledukų.

Ledo kubeliai išties daro stebuklus ir jei naudosite juos reguliariai, plastikos chirurgų pagalbos tikrai neprireiks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)