Tyrimai rodo, kad vienas naudingiausių, labiausiai senėjimą atitolinančių augalų yra salieras. Ši daržovė yra unikalios sudėties: joje gausu B1, B2, C, E, K vitaminų, karotino, kalio, natrio, geležies, mangano, cinko, fosforo. Tarp kitko, vitaminai ir mikroelementai salieruose optimaliai subalansuoti.

Salieras saugo nuo stresų ir nervinio išsekimo, naudingas žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, taip pat pagyvenusiems. Salieras padeda iš organizmo pasišalinti nereikalingiems skysčiams, pagerina vandens-druskų apykaitą. Šios daržovės eteriniai aliejai stimuliuoja skrandžio sulčių sekreciją.

Taip pat salieras gerai žinomas kaip svorio metimo priemonė. Saliero virškinimui organizmas sunaudoja daugiau kalorijų nei gaudamas iš jos.

Salierus galima valgyti žalius, troškintus, keptus. Jie puikiai dera su kitomis daržovėmis, mėsa, žuvimi, grybais. Salierų sultys ypač naudingos kartu su obuoliais, morkomis, žalumynais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt