Medus spartina medžiagų apykaitą, gerina virškinimą, mažina apetitą, stiprina imunitetą ir net išlygina raukšleles.

Rytais visų pirma tuščiu skrandžiu išgerkite medaus ir citrinos gėrimą.

Gėrimo receptas: 1 stiklinė šilto vandens, ketvirčio citrinos sultys, 1–2 arbatiniai šaukšteliai medaus. Viską kruopščiai išmaišykite.

Prieš miegą išgerkite tokį patį gėrimą, tik be citrinos.

Laikantis šios dietos rekomenduojama:

1. Gerti daug negazuoto vandens – nuo 2 litrų per dieną.
2. Atsisakyti mėsos, ją pakeisti žuvimi ir jūros gėrybėmis.
3. 2–3 kartus per savaitę valandą prieš miegą išsimaudyti vonioje su ypatingais sveikatinimo priedais. Procedūros trukmė – 15–20 min.

Medaus ir avižų vonia

1 stiklinę avižinių dribsnių užpilkite 2 l vandens, užvirkite, pavirkite 2 minutes ir perkoškite. Nuovirą supilkite į vonią, pripilkite į ją šilto vandens, pridėkite 0,5 stiklinės medaus ir išmaišykite.

Medaus ir druskos vonia

0,5 stiklinės medaus ir 1 stiklinę jūros druskos ištirpinkite šiltame vandenyje ir supilkite į vonią.

Laikantis medaus dietos negalima badauti, bet iš raciono derėtų išbraukti riebius, keptus, konservuotus, labai sūrius ir visus miltinius patiekalus. Kartą per penkias dienas patartina pasidaryti medaus ir obuolių iškrovos dieną. Šią dieną jūsų meniu turi sudaryti 1,5 kg obuolių ir žalioji arbata su medumi.

1 diena

Pusryčiai – obuolių salotos su figomis

Salotų receptas: 3 figos, 1 obuolys, 2 slyvos, 3–4 graikinių riešutų branduoliai, 30 ml natūralaus jogurto, 1 arb. š. citrinų sulčių, špinatų lapų, 1 arb. š. medaus.

Figas, obuolius ir slyvas gan smulkiai supjaustykite ir išmaišykite, riešutus sukapokite. Į jogurtą įspauskite citrinos sulčių, medų ir išmaišykite. Špinatus ir vaisius sudėkite į lėkštę, užpilkite padažą ir apibarstykite riešutais.

Pietūs – daržovių sriuba be bulvių

Vakarienė – garuose troškinta žuvis su žaliuoju padažu
Padažo receptas: 50 g grietinės, ryšelis žalumynų ir česnako pagal skonį. Žalumynus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kitomis sudedamosiomis dalimis arba viską sumalkite trintuvu.

2 diena

Pusryčiai – avižinė košė, virta liesame piene, 1 arb. š. medaus.
Pietūs – jūros gėrybių sriuba.

Sriubos receptas: 350 g įvairių jūros gėrybių, ryšelis petražolių, 100 g kieto sūrio, 1 arb. š. alyvuogių aliejaus, česnako, druskos, citrinos sulčių – pagal skonį.

Česnaką smulkiai sukapokite ir šiek tiek apkepinkite aliejuje. Sudėkite jūros gėrybes, apkepinkite, pasūdykite ir įpilkite vandens. Troškinkite ant nedidelės ugnies 5–7 min., suberkite kapotas petražoles, užvirkite ir nuimkite nuo ugnies. Įpilkite į lėkštę, apibarstykite tarkuotu sūriu, įspauskite citrinos sulčių.

Vakarienė – šviežių daržovių salotos su alyvuogių aliejum.

3 diena

Pusryčiai – varškės salotos su morkomis ir medumi.
Salotų receptas: 100 g varškės, 1 morka, 1 valg. š. mėgstamų riešutų, 1 arb. š. medaus.

Morkas sutarkuokite, sukrėskite varškę, medų, suberkite riešutus ir išmaišykite.

Pietūs – špinatų ir salierų sriuba.

Sriubos receptas:

1 saliero gumbas, 1 ryšelis saliero stiebų, ryšelis špinatų ir rūgštynių (žalumynai gali būti šaldyti), 1 poras, 2–3 kietai virti kiaušiniai, 1 raudona saldžioji paprika, 2 l. daržovių sultinio, 1 arb. š. augalinio aliejaus.

Baltą poro stiebo dalį perpjaukite pusiau, supjaustykite ir vos vos apkepinkite giliame inde augaliniame aliejuje. Sudėkite pjaustytą saliero gumbą, stiebą ir papriką. Supilkite sultinį ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Sukrėskite pjaustytus špinatus ir rūgštynes, užvirkite ir virkite ne ilgiau nei minutę. Supilstykite sriubą į lėkštes ir į kiekvieną lėkštę įdėkite pjaustytų virtų kiaušinių.

Vakarienė – sauja virtų krevečių, 50 g minkštos varškės su 1 arb. š. medaus.

4 diena

Pusryčiai – avižinių dribsnių salotos.

Salotų receptas: 2 valg. šaukštai avižinių dribsnių, 2 obuoliai, 1 valg. š. razinų, 1 valg. š. medaus, 1 arb. š. sezamo sėklų.
Avižinius dribsnius 15 min. mirkykite šaltame vandenyje, nupilkite vandenį. Suberkite pjaustytus obuolius, razinas, sezamą, įdėkite medaus.

Pietūs – garuose troškinta žuvis su žaliomis daržovėmis (agurkai, špinatai, salotos, šparaginės pupelės, žalumynai).

Vakarienė – kopūstų salotos su medumi.

Salotų receptas: 150 g baltagūžio kopūsto, 1 valg. š. citrinos sulčių, ketvirtadalis saliero gumbo, 2 arb. š. medaus, žalumynų pagal skonį, žiupsnelis druskos. Kopūstus smulkiai supjaustykite, įberkite druskos. Saliero gumbą sutarkuokite, sumaišykite su kopūstais. Išmaišykite citrinos sultis ir medų, supilkite į salotas, apibarstykite pjaustytais žalumynais.

5 diena

Pusryčiai – moliūgų ir medaus salotos.

Salotų receptas: 200 g moliūgo, 1 morka, 1 obuolys, 1 valg. š. medaus.

Moliūgus, morką ir obuolį smulkiai sutarkuokite, įdėkite medaus ir išmaišykite.

Pietūs – garuose troškintos įvairios jūros gėrybės su sojų padažu.
Vakarienė – kopūstų ir burokėlių salotos.

Salotų receptas: 100 g baltagūžio kopūsto, 1 nedidelis nevirtas burokėlis, 1 obuolys, 1 valg. š. citrinos sulčių, 2 arb. š. medaus, žalumynų pagal skonį.

Kopūstus ir obuolius smulkiai supjaustykite, burokėlį sutarkuokite, viską sumaišykite. Paskaninkite medumi, užbarstykite žalumynų.

Šios dietos nerekomenduojama laikytis, jei jūs alergiški medui ir bičių produktams. O jei sergate lėtinėmis ligomis, pasikonsultuokite su gydytoju.

Saldžios jums dietos ir puikios nuotaikos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)