Iš tiesų daug žmonių nesuvokia, kad būtent jų rytiniai įpročiai trukdo turėti išsvajotų formų kūną, rašoma brightside.me.

Taigi pasistenkite atsikratyti šių penkių įpročių.

1. Per ilgai miegate.

Kai trūksta miego, organizmas gamina daugiau streso hormono kortizolio, kuris didina apetitą. Bet ilgai miegoti ne ką geriau, nei neišsimiegoti. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad miegant daugiau nei 10 val. per parą, gali padidėti kūno masės indeksas (KMI). Nieko keisto, kad gydytojai rekomenduoja miegoti nuo 7 iki 9 val. per parą.

2. Ryte ruošiatės tamsoje.

Vos pabudę atitraukite užuolaidas. Tyrimas parodė, kad ankstyvos rytinės saulės žydros šviesos bangos gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsibusti. Nuo 20 iki 30 min. dienos šviesoje pakanka, kad sumažėtų KMI.

3. Nepasiklojate lovos.

Gal ir keistai skamba, bet tai – tiesa. JAV „Nacionalinės miego tyrimų asociacijos“ tyrimas parodė, kad lovą kasdien pasiklojantys žmonės geriau miega. Na o juk sveikas, kokybiškas miegas – optimalus būdas gerinti sveikatą.

4. Pamirštate svertis.

Kornelio universiteto tyrėjai įrodė, kad kasdien svertis – patikimas metodas, skatinantis lieknėti. Geriausias laikas užlipti ant svarstyklių – ankstyvas rytas, kol dar nieko negėrėte ir nieko nevalgėte. Per naktį netenkate skysčių, taigi ryte svoris bus tiksliausias.

5. Per mažai valgote pusryčiams.

Tel Avivo universiteto tyrėjai tvirtina, kad ryte reikėtų save palepinti skaniais, sočiais pusryčiais. Subalansuoti 600 kalorijų pusryčiai, kuriuose yra liesų baltymų, angliavandenių, nedidelis desertas, padės išmintingiau maitintis dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)