1. Šiltas pienas

Šiltas pienas prieš miegą geriamas daugelyje šalių, mat jis pasižymi raminančiomis savybėmis. Piene gausu naudingos triptofano aminorūgšties ir kalcio. Triptofanas ramina, o kalcis padeda jį įsisavinti.

2. Avižų košė

Ji suteikia šilumos ir sotumo jausmą, šioje košėje daug ląstelienos, be to, ji turi miego hormonu vadinamo melatonino. Jeigu ką tik išvirtą košę valgysite su šiltu pienu, pagardintu medumi, jūsų miegas bus dar ramesnis.

3. Bananai

Bananuose gausu seratonino, kuris skatina ramų miegą, tačiau šiuose vaisiuose nestinga ir kalorijų, todėl nepatariama jais piktnaudžiauti bent jau tiems, kurie kovoja su antsvoriu. Vis dėlto, nerimauti neverta, mat nemigai pamiršti pakaks ir pusės banano.

4. Ramunėlių arbata su medumi

Tai dar vienas puikus naminis migdomasis preparatas. Užteks prieš miegą išgerti stiklinę ramunėlių arbatos, pagardintos šaukšteliu medaus ir jus užvaldys ramybė bei norėsis miego.

5. Migdolai

Užmigti padės ir saujelė migdolų, kuriuose yra jau minėto triptofano ir magnio.

6. Gabalėlis rupios duonos

Rupi duona padeda organizmui gaminti insuliną, kuris triptofaną padeda paversti serotoninu.

7. Gudobelė

Gudobelę gydytojai rekomenduoja sergant neurozėmis, širdies ligomis bei hipertonija, tačiau šis augalas taip pat padeda atsikratyti ir nemigos. Gudobelės galite įdėti į mėgstamą arbatą arba užpilti ją atskirai: 20 gramų gudobelės reikia stiklinės vandens. Kaskart arbatą užvirkite vis naujai, gerkite ją tris kartus per dieną likus pusvalandžiui iki valgio.

8. Salieras

Jeigu jums sunku užmigti, nes pernelyg įsiaudrinate dienos bėgyje, pavyzdžiui, darbe, gerkite saliero užpilą. Tam valgomąjį šaukštą smulkintos saliero žalumos užpilkite stikline verdančio vandens ir palikite pastovėti pusvalandį. Gerkite po pusę stiklinės tris kartus per dieną. Paskutinį kartą – prieš pat miegą.

9. Apynių arbata

Apynių arbatą reikia gerti prieš miegą. Apynių spurgų galima įsigyti vaistinėje. Vieną valgomąjį šaukštą apynių užpilkite stikline verdančio vandens. Palaukite keletą minučių ir gerkite.

10. Moliūgų sultys

Moliūgų sultys naudingos ne tik esant įvairioms edemoms, nutukimui ir hipertonijai. Jeigu prieš miegą išgersite stiklinę moliūgų sulčių su medumi, nemiga išnyks, o miegas bus gilesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)