Štai septyni pusryčių variantai, kurie leis jums jausti sotumą iki priešpiečių:

1. Bolivinė balanda

Bolivinė balanda – puikus pusryčių maistas. Šis Pietų Amerikoje itin populiarus produktas turi ne tik daug baltymų (8 gramai vienoje stiklinėje), bet ir yra turtingas ląstelienos (5 gramai vienoje stiklinėje). Tai puikus derinys, jeigu norite jausti sotumą visą dieną.

2. Pagardinta avižinė košė

Avižinė košė visada buvo giriama kaip puikus pusryčių pasirinkimas, nes tai puikus ląstelienos šaltinis (turi mažiausiai tris gramus vienoje porcijoje). Vienintelė problema – daugelis žmonių tvirtina, kad vos suvalgę dubenį šios košės jaučiasi alkani. Sprendimas: pagardinkite avižinę košę sočiais ingredientais, tokiais kaip žemės riešutų sviestas, riešutai ar sėklos.

3. Skrudinta duona su avokadais

Tikra tiesa, kad skrudinta duona su avokadais yra labai vertingas pusryčių maistas. Avokaduose gausu gerųjų riebalų. Be to, vidutinio dydžio avokade yra apie 10 gramų ląstelienos. Taigi, tai ir sotus, ir sveikas produktas. Bereikia pasirūpinti, kad ant jūsų pusryčių stalo jam kompaniją palaikytų sveika duona.

4. Kiaušiniai

Visai neatsitiktinai kiaušiniai yra vienas pagrindinių pusryčių produktų. Priežastis, kodėl žmonės ėmė rinktis juos dienos pradžiai labai paprasta – jie sotūs. Juose gausu baltymų (apie 6 gramus) ir gerųjų riebalų (daugiau nei pusė iš 5 gramų juose esančių riebalų gerieji).

5. Riešutų sviestas

Riešutai yra kimšte prikimšti gerųjų riebalų ir baltymų. Tik turite įsitikinti, kad perkate natūralų produktą – be papildomo cukraus. Riešutų sviestą galima naudoti ruošiant pusryčių tirštuosius kokteilius, juo užtepti skrudintą duoną ar valgyti su blynais.

6. Šalavijo sėklos

Tai madingas naujas pusryčių patiekalų ingredientas, kuris neabejotinai yra puikus pasirinkimas. Galite šalavijo sėklas pamerkti nakčiai į vandenį ar pieną ir turėsite sotų pusryčių patiekalą. Paslaptis paprasta – sėklos skystyje kaip reikiant išbrinksta, todėl ilgiau juntamas sotumo jausmas. Vos du valgomieji šaukštai šalavijo sėklų turi keturis gramus baltymų, 12 gramų angliavandenių ir 11 gramų ląstelienos.

7. Švieži vaisiai

Citrusiniai vaisiai, kriaušės, obuoliai ir bananai – tai vos keli puikios dienos pradžios pasirinkimai. Pavyzdžiui, vienoje vidutinio dydžio kriaušėje yra 5,5 gramo ląstelienos. Tačiau valgydami vaisius gausite ne tik ląstelienos, bet ir daug pektino. Daug pektino turintys maisto produktai leidžia jausti sotumą, nes jie absorbuodami vandenį plečiasi. Tik čia būtina prisiminti, kad reikia valgyti šviežius vaisius, o ne gerti jų sultis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)