Svogūnai
Svogūnai labai naudingi sveikatai (turi antiuždegiminių, antibakterinių ypatybių, daug vitamino B ir C), o ypač – moterims, nes saugo kaulų tankį, taigi – nuo osteoporozės.
Džiovintos aitriosios paprikos
Džiovintose ir smulkintose aitriosiose paprikos ne tik gausu vitamino A, jos taip pat skatina organizmą gaminti daugiau šilumos, spartina medžiagų apykaitą. Taip pat slopina apetitą ir trukdo kauptis riebalams.
Briuselio kopūstai
Graikiniai riešutai
Juose gausu baltymų, ląstelienos, omega trys riebalų rūgščių, jie mažina cholesterolio lygį kraujyje, skatina smegenų veiklą, gerina miegą. Tyrimai su pelėmis parodė, kad riešutuose esančios sveikatai naudingos medžiagos saugo nuo krūties vėžio.
Razinos
Jos yra ne tik ląstelienos, geležies, vitamino C, bet ir angliavandenių ir nuo dantų ėduonies saugančių fitochmikalų.
Moliūgų sėklos
Vyšnios
Vyšniose – daug antioksidantų, jos saugo nuo atminties praradimo, širdies ligų, cholesterolio lygio padidėjimo ir diabeto. Vyšnių sultys gerina miego kokybę.
Mėlynės
Mėlynės jaunina, saugo nuo atminties praradimo, gerina motoriką ir mažina kraujospūdį.
Žalioji arbata
Tai ne maistas, tačiau vertėtų gerti daugiau šio stebuklingo gėrimo, kuriame – gausu antioksidantų, gerinančių smegenų veiklą, spartinančių medžiagų apykaitą ir riebalų deginimą.
Burokėlių lapai