Svogūnai

Svogūnai labai naudingi sveikatai (turi antiuždegiminių, antibakterinių ypatybių, daug vitamino B ir C), o ypač – moterims, nes saugo kaulų tankį, taigi – nuo osteoporozės.

Džiovintos aitriosios paprikos

Džiovintose ir smulkintose aitriosiose paprikos ne tik gausu vitamino A, jos taip pat skatina organizmą gaminti daugiau šilumos, spartina medžiagų apykaitą. Taip pat slopina apetitą ir trukdo kauptis riebalams.

Briuselio kopūstai

Specifinį kvapą sukeliantis komponentas (izotiociano rūgšties alilesteris) skatina vėžinių ląstelių susinaikinimą. Stenkitės nevirti Briuselio kopūstų, nes verdant prarandama dalis vertingų medžiagų, geriau kepkite orkaitėje.
Briuselio kopūstai

Graikiniai riešutai

Juose gausu baltymų, ląstelienos, omega trys riebalų rūgščių, jie mažina cholesterolio lygį kraujyje, skatina smegenų veiklą, gerina miegą. Tyrimai su pelėmis parodė, kad riešutuose esančios sveikatai naudingos medžiagos saugo nuo krūties vėžio.

Razinos

Jos yra ne tik ląstelienos, geležies, vitamino C, bet ir angliavandenių ir nuo dantų ėduonies saugančių fitochmikalų.

Moliūgų sėklos

Moliūgų sėklos, panašiai kaip šokoladas, yra triptofano šaltinis. Ši amino rūgštis natūraliai gerina nuotaiką.
Moliūgų sėklos

Vyšnios

Vyšniose – daug antioksidantų, jos saugo nuo atminties praradimo, širdies ligų, cholesterolio lygio padidėjimo ir diabeto. Vyšnių sultys gerina miego kokybę.

Mėlynės

Mėlynės jaunina, saugo nuo atminties praradimo, gerina motoriką ir mažina kraujospūdį.

Žalioji arbata

Tai ne maistas, tačiau vertėtų gerti daugiau šio stebuklingo gėrimo, kuriame – gausu antioksidantų, gerinančių smegenų veiklą, spartinančių medžiagų apykaitą ir riebalų deginimą.

Burokėlių lapai

Burokų lapai – puiki kale kopūstų alternatyva. Jie turi mažai kalorijų, daug fitoestrogenų, augalinių steroidų, kurie palaiko hormonų pusiausvyrą. Jie – geležies, kalcio, folio rūgšties, vitaminų B, C, E ir K šaltinis.
Burokėlių lapai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)