Organizmo valymas, dar vadinamas detoksikacija, vėl leis pasijusti energingesniems, lengvesniems bei sveikesniems. Keletas žingsnių, kaip tai pasiekti:

Gerkite daug vandens

Kiekvieną dieną pradėkite šilto vandens stikline su citrina. Tai padės išvalyti kepenis, pagerinti virškinimą bei aprūpinti organizmą reikiamu skysčių kiekiu. Taip pat nepamirškite gerti daug vandens ir visą dieną.

Valgykite daug maisto, gerinančio kepenų veiklą

Į savo mitybos racioną įtraukite kiaulpienes, česnaką, greipfrutus, avokadus, burokėlius, morkas bei artišokus. Paįvairinkite patiekalus prieskoniais, tokiais kaip ciberžolė, kmynai, čili pipirai ar kalendra, šie prieskoniai paspartina virškinimą bei organizmo valymąsi.

Venkite produktų su gliuteinu, cukrumi, pieno produktų, alkoholio bei kavos

Šie maisto produktai yra sunkiai virškinami, todėl organizmas turės dirbti dvigubai, kad juos suvirškintų. Tai lėtina detoksikacijos procesą bei silpnina imuninę sistemą.

Prakaituokite

Organizmo valymo metu labai svarbu užsiimti sportu ar aktyvia veikla. Judėjimas ne tik greitina organizmo metabolizmą, bet ir šalina susikaupusius toksinus. Nepamirškite pirties ar karštos vonios, tai vienas geriausių būdų išvalyti organizmą.

Giliai kvėpuokite

Darant gilaus kvėpavimo pratimus valote ne tik plaučius, bet ir savo mintis. Giliai įkvėpkite bei iškvėpkite keturis kartus rytais ir vakarais.

Eikite miegoti anksti

Valant organizmą labai svarbu gerai pailsėti ir išsimiegoti. Miego kokybei pagerinti naudokite levandos kvapus, pagulėkite šiltoje magnio druskų vonioje ir išjunkite visus elektroninius prietaisus, esančius miegamajame kambaryje.