Galbūt užtektų tik kelių žodžių, tik mažo pastūmėjimo, kad siela nurimtų, kad pėdos pajustų tvirtą pagrindą atsispyrimui ir šuoliui aukštyn į laimę, į sėkmę, į tikslą.

Pamąstyk

Rašytojas Charles Dickens yra pasakęs „laikas žmogui duotas tam, kad jis žengtų tolyn, darytųsi vis tobulesnis, laimingesnis eitų į tikslą“. Svarbu suvokti, kad visi gyvenimo įvykiai, kad ir patys skaudžiausi, nutinka tam, kad po jų atsitiktų kažkas labai gero. Tik išbandymai ir karti patirtis gali sustiprinti sielą, įkvėpti ryžto.

Gyvenime nėra nei laimėtojų, nei pralaimėjusių, nebent žmogus pasiduoda pats. Išvalyk save nuo blogų minčių, melo. Stenkis galvoti tik apie gražius dalykus, tuomet ir pasaulis atrodys gražesnis. Kiekviena graži mintis, prasmingas geras darbas keičia ir mus, ir pasaulį. Kovokite už savo laimę, už savo tikslus, už savo gyvenimą iki paskutinio atodūsio.

Mokykis

Diena be mokslo – tuščiai praleista diena. Tiek daug yra ko mokytis ir tiek mažai turime tam laiko (Albertas Enšteinas). Tikriausiai parašyta frazė sukelia pašaipią šypsenėlę, o galvoje mintis „koks mokslas, kai šitaip sunku, nesiseka“ - pabandykite. Nereikia studijuoti matematikos formulių, ar gilintis į fizikos dėsnius.

Mokykitės to, kam galbūt niekada neradote laiko, juolab šiais kompiuterių klestėjimo laikais tai galima daryti nemokamai. Mokykitės net to, kas Jums atrodo tikrai skirta ne Jums. Veikloje, kuri atrodė nesuvokiama, nepriimtina, galbūt atrasite save iš naujo, atrasite dar vieną savo unikalumo gyslelę. Mokykitės ne tik materialių dalykų, mokykite ir sielą, ieškokite peno ir žinių savajam Aš, tobulėkite dvasiškai. Žmogaus siela – tai lempa, kurios liepsna – mokslas, o alyva – išmintis (Ibn Sina).

Siek

J.V. Getė yra pasakęs: „kas siekia nepasiekiamo, tas man mielas“. Tikslo turėjimas ir jo siekimas veda mus pirmyn, motyvuoja. Susikurkite pamatuojamą tikslą ir jo siekimo schemą. Laiptas po laipto eikite tikslo link, vykite šalin neigiamas emocijas, ar prieštaravimus, atsisveikinkite su tais žmonėmis, kurie „trykšta“ negatyvumu.

Teigiamas ir pozityvus mąstymas padės pasiekti tai ko Jūs norite. Iškilusią kliūtį vertinkite kaip kelio vingį, kurį įveikusios išmoksite kažko naujo. Graužtis dėl nesėkmių kvaila, geriau jas įveikti kūrybiškai. Nepamirškite savęs apdovanoti už kiekvieną pergalę, kad ir labai mažą, tai kelia savivertę.

Pasitikėkite savimi, nes Jūsų pasąmonė reaguoja į tai, kaip save vertinate. Kiekviena mintis daro įtaką tikslo siekimui, taigi šalin emocinį nepastovumą įtikinkite save, kad esate unikali, nuostabi, vertinga asmenybė.

Atgal nežiūri tas, kas žvelgia į žvaigždę (Leonardo da Vinci). Žiūrėkite į žvaigždes, į saulę, į mėlyną dangų. Kilkite aukštyn, kvėpkite gaivaus oro ne tik plaučiais, bet ir siela. Paleiskite viską, kas trukdo skristi ir būkite laimingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)