Atsilenkimai plokština pilvuką

Vienas gajausių mitų - kad pratimais galima panaikinti riebalus nuo tam tikros kūno vietos. Atsilenkimai stiprina pusiaujo raumenis, bet nedegina riebalų - deginant riebalus, jie nyksta iš bet kurių kūno dalių, o iš kurių konkrečiai - nulemia jūsų genai.

Atsilenkimai gali pastiprinti pilvo raumenis, kad pilvukas atrodytų tvirtesnis, kai atsikratysite nereikalingų riebalų, tačiau kasdienės kardio treniruotės yra geriausias būdas deginti riebalus tiek nuo pilvo, tiek nuo visur kitur.

Pilvo riebalus degina tam tikri maisto produktai

Apie tai kalbėta ir vis dar kalbama labai daug. Deja, tai per daug gerai, kad būtų tiesa. Nėra maisto produktų, kurie galėtų deginti riebalus nuo pilvo ar kitų kūno sričių. Vienintelis būdas deginti riebalus - tai suvartoti mažiau kalorijų nei jų sudeginama.

Metabolizmą kiek pagreitina tam tikri produktai, tokie kaip soja, greipfrutai, imbieras, česnakas, čili pipirai ir žalioji arbata, tačiau stebuklų tikėtis nereikia.

Dėl pilvo riebalų kaltas cukrus ir angliavandeniai

Jei valgote daugiau kalorijų nei reikia jūsų kūnui, ant pilvo ir kitų sričių ims kauptis riebalai, nesvarbu, iš kur tos kalorijos. Tačiau jei ir yra medžiagų, kurių reikėtų vengti, tai vadinamieji trans-riebalai. Jų randama daugelyje keptų ir perdirbtų maisto produktų ir būtent jie gali labai lengvai nusėsti aplink juosmenį.

Pasak mitybos specialistės Cynthios Sass, nustatyta, jog beždžionės, maitintos tais riebalais, priaugo dusyk daugiau svorio ir trisdešimt procentų daugiau pilvo riebalų nei kitus produktus ėdusios beždžionės, net kai kalorijų ir apskritai riebalų kiekis buvo vienodas. Pasistenkite tų riebalų vengti, keiskite juos nesočiaisiais riebalais, kurių galima rasti riešutuose, sėklose, avokadose, alyvų aliejuje.

Apvalus pilvukas - riebus pilvukas

Dėl apvalaus pilvuko kalti nebūtinai riebalai - kaltininkai gali būti susikaupusios dujos. Tai laikinas reiškinys, tačiau norėdami jo išvengti nevartokite dirbtinių šaldiklių, kramtomosios gumos, negerkite saldžiųjų gazuotų gėrimų, ribokite tokius produktus kaip pupos, brokoliai, svogūnai. Jei ši problema jus kankina nuolatos, galbūt netoleruojate tam tikrų maisto produktų. Tokiu atveju reikėtų atlikti atitinkamus maisto netoleravimo testus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)