Pratimas:
vienu metu keliant korpusą ir kojas dirba visi pilvo preso raumenys.

Rezultatas: sustiprinami pilvo preso raumenys, patempiamas pilvas, pagerėja laikysena ir pašalinami nugaros skausmai.

Žingsnis po žingsnio

1. Atsigulkite ant nugaros, keliai sulenkti, rankomis apglėbkite kojas.

2. Giliai įkvėpkite, paskui iškvėpdamos įtempkite sėdmenų raumenis ir įtraukite pilvą. Pakelkite kelius tiek, kad jie būtų tiesiai virš klubų, o blauzdos eitų lygiagrečiai su grindimis.

3. Pakelkite galvą ir pečius taip, kad mentės nebeliestų grindų. Ištieskite rankas tolyn nuo kūno, delnus nukreipdamos į apačią, bet neliesdamos jais grindų. (Jeigu pradėsite jausti nemalonų tempimą sprando srityje, rankas padėkite už galvos)

4. Apverskite delnus į viršų, ištieskite kojas ir įtempkite pėdas. (Šiek tiek lengvesnis variantas: palikite kojas sulenktas per kelius). Giliai įkvėpkite, skaičiuodamos iki 5. Pilvo preso raumenys turi būti tvirtai įtempti.

5. Pasukite delnus į grindis ir iškvėpkite, skaičiuodamos iki 5. grįžkite į pradinę padėtį.

6. Pastoviai didinkite ištempimo laiką, bet nepamirškite skaičiuodamos periodiškai įkvėpti ir iškvėpti kas "5".

Trenerio patarimas: darydamos šį pratimą stenkitės kaip galima daugiau įtraukti pilvą. Įsivaizduokite, kad suveržiate pilvą diržu.

Komentaras nuotraukai "Raumenys".

Kokie raumenys dirba: 1. Vertikalusis pilvo raumuo; 2. Vidinis įstrižasis pilvo raumuo; 3. Išorinis įstrižasis pilvo raumuo; 4. Skersinis pilvo raumuo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją