Atsikratyti celiulito galima ir be brangių apklotų, kremų ar maisto papildų. Įdomiausia tai, kad jums prireiks tik po 20 minučių tris kartus per savaitę.

"Tinkamai pasirinkdami treniruočių planą jūs galite sumažinti celiulitą ir jūsų apatinė kūno dalis atrodys tvirtesnė ir lygesnė,” sako Prevencijos patarėjas, mokslų daktaras Wayne L. Wescott, kuris neseniai išvystė Celiulito panaikinimo pratimų planą.

Buvo stebima 16 moterų, kurių amžius svyravo tarp 26 ir 66 metų, besitreniruojančias pagal mūsų programą 8 savaites, ir visos jos teigė, kad jų apatinėje kūno dalyje sumažėjo celiulito. O 70 procentų teigė, kad sumažėjimas iš tikrųjų žymus.

Tai nėra paprasčiausias nusiteikimas. Vidutiniškai moterys prarado apie 1,5 kilogramo riebalų, priaugo apie 1,3 kilogramo raumenų ir jų šlaunų apimtis sumažėjo 3.75 centimetro. Ir dar daugiau – tai patvirtino tyrimai ultragarsu. Moterims gumbuotas riebalų sluoksnis ant jų šlaunų susitraukė maždaug 1.3 milimetro, o lygus raumenų audinys toje srityje padidėjo 1.8 milimetro. Neatrodo, kad tai būtų daug, tačiau tai iš tikrųjų privertė jų kojas atrodyti lygesnes ir tvirtesnes.

Tiesa apie celiulitą

Geriausia šios programos dalis yra tai, kad ji atmeta neteisingą supratimą, jog celiulitas yra kažkokia paslaptinga būklė. Nepriklausomai nuo to, ką jūs girdėjote apie tai, kad reikėtų kaltinti susikaupusius toksinus ir blogą kraujo cirkuliaciją, celiulitas yra tik vienas dalykas – riebalai. Tiesiog jie dėl savo sandaros atrodo kitaip.

Visi turi jungiamojo audinio pluoštą, kuris atskiria riebalines ląsteles į atskiras sekcijas ir prie odos prijungia riebalinius audinius. Moterų organizme šie pluoštai susiformuluoja kaip medaus korys, taigi, bet koks riebalų kiekio padidėjimas šioje srityje turi tendenciją išsikišti. Pas vyrus celiulito nepastebėsite, nes jų pluoštai sudaryti horizontaliai, kryžmai, o tai apsaugo nuo išsikišimų ir įdubimų.

Kodėl atrodo, kad celiulitas atsiranda iš niekur nieko ir padėtis senstant vis blogėja? Yra dvi priežastys.

Pirma, taip atsitinka todėl, kad keičiasi audiniai. Šie jungiamųjų audinių pluoštai su amžiumi storėja, o mūsų oda tampa plonesnė, sako mokslų daktarė Katie Rodan, dermatologijos klinikų Stanfordo universitete profesorė. “Šis kombinuotas poveikis lemia labiau pastebimą celiulitą,” paaiškina ji.

Antra, ir tai yra labai svarbu, suaugusi moteris per kiekvieną savo gyvenimo dešimtmetį praranda 2.5 kilogramo raumenų, kuriuos pakeičia maždaug 7.5 kilogramo riebalų, sako Dr. Wescott. “Dėl to, kad riebalai yra ypač minkšti, jie nepalaiko mūsų odos įtemptos taip, kaip tai daro raumenys. Jiems taip pat reikia daugiau erdvės, taigi, jie iššoka.”

Norėdami atsikratyti celiulito, mes turime sumažinti poodinius riebalų sluoksnius ir šį praradimą pakeisti raumenų audiniais.

“Kosmetiniuose produktuose ir procedūrose jūs nesurasite gydymo nuo celiulito,” sako mokslų daktaras Jeffrey Sklar, Kolumbijos universiteto Niujorke dermatologijos klinikos profesorius. “Tačiau kuo didesnis bus jūsų raumenų tonusas, tuo mažiau turėsite problemų.”

Celiulito panaikinimo pratimų planas

Laikykitės šios trijų pakopų, 20 minučių 3 kartus per savaitę reikalaujančios programos ir stebėkite, kaip dingsta celiulitas.

1 žingsnis

Kardio treniruotė – apšilkite 2 minutes, vidutinišku greičiu eidama, važiuodama dviračiu arba lipdama laiptais (galite naudotis stacionariais treniruokliais). 8 minutes didinkite intensyvumą. Eikite pakankamai energingai, kad jums jau būtų sunku kvėpuoti, tačiau dar galėtumėte šnekėti trumpais sakiniais. Mažinkite intensyvumą ir 2 minutes paeikite lėtai.

2 žingsnis

Jėga – padarykite po vieną seriją visų apačioje išvardintų pratimų juos pakartodama po 10-15 kartų. Naudokite pakankamai didelius svorius, kad jaustumėte raumenų nuovargį. (Tai ypač svarbu, siekiant optimalaus raumenų padidėjimo konkrečiose kūno dalyse). Jūsų raumenys bus nuvargę tuomet, kai jausite, kad nebegalite padaryti daugiau nė vieno pakartojimo. Kai lengvai padarysite 15 pakartojimų, šiek tiek padidinkite svorį. Treniruokitės lėtai – pakeldama suskaičiuokite 2 sekundes, nuleisdama – 4.

3 žingsnis

Lankstumas – Po kiekvienos raumenų jėgos treniruotės ištempkite tuos raumenis, kuriuos ką tik treniravote. Įtemptą raumenų grupę palaikykite po vieną kartą po 20 sekundžių. Programos autorius ir Prevencijos patarėjas mokslų daktaras Wayne L. Wescott nustatė, kad ši raumenų tempimo strategija gali padidinti jėgos treniruotės rezultatus maždaug 20 procentų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją