1. Tinkamai pradėkite dieną.

Dieną pradėkite stikline šilto vandens su citrinos sultimis, o tik po kiek laiko gerkite puodelį kavos ar arbatos. Šiltas vanduo su citrinos sultimis stimuliuoja virškinamąjį traktą, todėl organizmas geriau įsisavina vitaminus ir maistingas medžiagas, lengviau virškinamas maistas, rašoma purewow.com.

2. Gerkite vandens (tinkamai).

Tikriausiai žinote, kaip svarbu gerti vandens, kaip svarbu tiek virškinimui, tiek bendrai savijautai, kad organizmui netrūktų skysčių. O ar žinojote, kad reikia mokėti gerti vandenį? Užuot vienu mauku išgėrus didelį kiekį vandens (tai tik šokiruoja organizmą ir gali sukelti dar stipresnį vidurių pūtimą), per visą dieną nedideliais gurkšneliais išgerkite tam tikrą kiekį vandens.

3. Valgykite daug skysčių turinčių produktų.

Kaip minėta, labai svarbu aprūpinti organizmą užtektinu kiekiu vandens. Beje, gerti vandenį – nėra vienintelis būdas. Panašų poveikį kaip vandens gurkšnojimas turi vandeningų produktų valgymas – agurkų, arbūzų, ananasų.

4. Valgykite bananų.

Juose gausu vitamino B6, magnio ir kalio. Visi šie vitaminai skatina limfos judėjimą, mažina skysčių kaupimąsi, be to, skatina reguliariai tuštintis.

5. Protingai valgykite.

Kai per tris minutės sušlamščiate pietus, praryjate daug oro, kuris irgi prisideda prie pilvo pūtimo. Kramtykite lėtai, po kiekvieno kąsnio padėkite šakutę. Pavalgę nekramtykite kramtomosios gumos, nes jos poveikis panašus.

6. Atlikite jogos pratimų.

Jogos pratimai gerina kraujo priplūdimą į virškinimo traktą, skatina vidinius organus atsikratyti toksinų.

7. Pamasažuokite pilvą.

Švedų mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad pilvo masažas gerina kraujotaką, nuramina raumenis, mažina pilvo pūtimą, taip pat stebuklingai sumažina menstruacijų skausmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)