Jau tapo tradicija, kad paskutinis gegužės savaitgalis Palangoje skiriamas sportui. Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai šurmuliuoja visur – miesto stadione, sporto komplekse, J. Basanavičiaus gatvėje, Jūratės ir Kastyčio skvere, Birutės parke, paplūdimyje, kitose miesto vietose.

„Nesame užsidarę – rengiame sportines rungtis įvairiose miesto viešosiose erdvėse. Sporto mėgėjams pasiūlysime per 60 įvairių atraktyvių programų, – sakė Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ viceprezidentas Algimantas Jucevičius. – Tikimės, kad gegužės pabaigoje davę tokį toną, paskatinsime palangiškius ir kurorto svečius aktyviai leisti laisvalaikį ir ateityje“.

A. Jucevičiaus teigimu, jau pats festivalio pavadinimas įpareigoja dalyviams pasiūlyti tokias rungtis, kuriose dalyvauti gali kiekvienas norintis – svarbiausia noras aktyviai ilsėtis, judėti bei gera nuotaika. „Festivalio rungtys nereikalauja išankstinio fizinio pasirengimo – jos tiesiog linksmai nuteikia ir skatina žmones aktyviai leisti laisvalaikį“, – kalbėjo A. Jucevičius.

Tad kiekvienas norintis galės prisijungti prie bendraminčių būrio ir, likus valandai iki rungties užsiregistravęs, sudalyvauti pasirinktoje rungtyje. Rungčių numatoma ir tradicinių, ir labai netikėtų: sporto mėgėjai varžytis jau įprastose krepšinio, futbolo, paplūdimio tinklinio ir kitose, taip pat – linksmose rungtyse, tokiose kaip pasagų mėtymo, slalomo su futbolo kamuoliu ir kitose.

Priimti gausų būrį aktyvaus poilsio mėgėjų Palanga yra visiškai pasirengusi – aktyvaus laisvalaikio mėgėjų laukia universalus sporto kompleksas, renovuotas, tarptautinius lengvosios atletikos standartus atitinkantis centrinis miesto stadionas, treniruokliais praturtintas per pušynus šalia jūros besidriekiantis sveikatingumo takas „Labrytys“, sutvarkyta miesto, paplūdimių infrastruktūra. Sportuoti bei aktyviai leisti laisvalaikį, pasak A, Jucevičiaus, Palangoje itin tinkamas ir pajūrio klimatas.

Vietos verslininkai taip pat pasirengę vasarai bei pramogautojų gausai. „Puikiomis gamtinėmis sąlygomis pasižyminti Palanga yra labai tinkama rengti tokią masinę sporto šventę, tad nenuostabu, kad festivalis „Sportas visiems“ jau du dešimtmečius kiekvieną gegužę visus sukviečia į Palangą“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Festivalis „Sportas visiems“ Palangoje šurmuliuos gegužės 27 d. – 29 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją