Atsako Sveikuolių sąjungos viceprezidentė Sigita Kriaučiūnienė

Organizmą reikia valyti ne tik pavasarį, jį prižiūrėti reikia visus metus. Gal tik tai, kad pavasarį nusivelkame sunkius rūbus, norisi apsinuoginti ir kartu gražiai atrodyti, verčia mus galvoti apie kūno valymo procesus.

Jei norite valyti organizmą, reikia tai daryti taikant holistinę sistemą. Kitaip sakant, neužtenka vien sutvarkyti mitybos, reikia kartu įtraukti ir fizinę veiklą, grūdinimąsi. Taip pat reiktų derinti kvėpavimo, atsipalaidavimo pratimus.

Jei norite išvalyti organizmą, pabandykite savaitę valgyti produktus be cukraus, druskos. Atsisakykite bet kokių gyvulinės kilmės produktų, įskaitant varškę, kiaušinius, jogurtą, pieną. Rinkitės vaisius, daržoves, kruopas. Pusryčiams puikiai tiks vaisiai, o pietums garuose virtos daržovės.

Taip pat pasistenkite sportuoti, palįsti po šaltu dušu arba išsimaudyti atvirame telkinyje, padarykite neatlygintinai gerą darbą, o savaitės gale nueikite į pirtį, sauną. Po tokios organizmo detoksikavimo savaitės pajaunėsite tiek fiziškai, tiek dvasiškai.

Jei norite detoksikuoti organizmą, jokios stebuklingos piliulės, kurią užtektų nuryti ir viskas, nėra. Galite kūną atjauninti tik sveikos gyvensenos pagalba.

Žmonės dažnai sako, kad man nepavyks, kad jėgų neturėsiu, tačiau taip kalbama iki tol, kol pabandoma. Po to pastebima, kad ir jėgų daugiau atsirado ir protas aštresnis. Dar nė karto negirdėjau, kad kuris nors pabandęs skųstųsi, visada priešingai būna. O kai pradedi rūpintis sveikata, tai ir laiko ne tiek jau ir išsieikvoja.

Svarbiausia, kad žmogus prisimintų, jog augalinės kilmės maistas yra lengviausiai kūno pasisavinamas. O jei norisi išvalyti organizmą, tiesiog patartina daug vartoti skysčių ir mažiau valgyti.