Pasirodo, reguliarus kūno odos šveitimas ne tik padeda pašalinti nebegyvas odos ląsteles, bet ir gerina jos mikrocirkuliaciją, padeda įsisavinti drėgmę ir maistines medžiagas.

Kūno odos šveitimo procedūra padeda sumažinti užsikimšusių porų riziką, todėl į ją geriau įsigeria drėkinamieji kremai, tokiu būdu lengviau patenkantys į gilesnius odos sluoksnius. Ką jau kalbėti, jog šveitimo metu pašalinamas netolygus suragėjusių odos ląstelių sluoksnis. Be to, reguliarus odos šveitimas padeda paruošti odą tolesnėms grožio procedūroms. Apie tai, kada naudingiausia pasilepinti odos šveitimu, pasakoja tarptautinio „Dove“ prekės ženklo vadovė Marit Soha.

Prieš neriant į saulės vonias

Odos šveitimas šveitikliu ypač rekomenduojamas prieš mėgaujantis saulės voniomis. Pašalinus odos paviršiuje susikaupusias nebegyvas odos ląsteles, įdegis tampa pastebimai tolygesnis, atrodo natūraliau. Kitu atveju, ypač išsausėjusios odos vietose, pavyzdžiui alkūnių ar kelių srityje, įdegis gali atrodyti pastebimai tamsesnis. Be to, nušveitus odą, natūralus įdegis išlieka ilgiau.

Jei nudegėte saulėje

Žinoma, kad nudegus saulėje, oda parausta, tampa skausminga, o vėliau ima luptis. Pastarojo išvengti gali padėti švelnus odos šveitimas. Kai oda nurimsta, atslūgsta raudonis ir sudirgimas, ją rekomenduojama atsargiai nušveisti švelniu šveitikliu. Taip greičiau pašalinamos nebegyvos saulės nudegintos odos ląstelės, todėl pastebimai sumažėja neestetiškai atrodantis odos lupimasis. Tiesa, po šveitimo procedūros būtina gausiai sudrėkinti odą, kad būtų atkurtas saulės pažeistas drėgmės balansas.

Prieš šalinant kūno plaukelius

Pasirodo, paprasčiausias odos šveitimas šveitikliu pastebimai palengvina depiliacijos procedūras. Taip yra todėl, kad smulkios šveitiklio dalelės nuo odos paviršiaus pakelia net pačius smulkiausius plaukelius ir šiuos lengviau pašalinti įprastomis depiliacijos priemonėmis. Visai nesvarbu, ar plaukelius šalinsite skutimosi peiliuku ar specialiu vašku, odos šveitimas leis juos pašalinti kur kas efektyviau. Oda taps lygesnė ir švelnesnė. Be to, sumažės nemalonaus plaukelių įaugimo tikimybė.

Prieš miegą

Tiek kūno, tiek veido odą rekomenduojama šveisti vakare prieš gulantis miegoti. Kitaip nei dienos metu, naktį odoje vyksta svarbūs regeneracijos procesai – t. y. oda atsinaujina iš vidaus. Dėl to, nušveitus ir gausiai sudrėkinus odą vakare, per naktį ši geriau įsisavins drėkinamąsias ir maistines medžiagas, lengviau atsinaujins. Kita vertus, rytinis odos šveitimas gali sudirginti ir užkimšti po nakties atviras odos poras. Beje, po odos šveitimo stenkitės jos dažnai neliesti rankomis. Tai padės sumažinti odos riebalavimąsi.

Kovojant su akne

Neestetiškai atrodantys spuogeliai kankina ne tik veido, bet ir krūtinės ar nugaros odą. Paprastai jų atsiradimą lemia itin aktyvus sebumo – odos riebalų – išsiskyrimas. Susimaišęs su odos paviršiuje besikaupiančiomis negyvos odos ląstelėmis ir nešvarumais, šis užkemša poras ir sukelia spuogelių ir inkštirų atsiradimą. Taigi reguliarus švelnus šių kūno sričių odos šveitimas padeda sumažinti negyvų odos ląstelių kaupimąsi ir nešvarumus, taip sumažindamas spuogelių formavimosi galimybę ir padėdamas užkirsti kelią jų atsiradimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją