Kai kostiumas buvo pristatytas užsakovei, paaiškėjo, kad „plius size“ dydžio kostiumas C. Gemmell šiek tiek mažokas, bet ji nusprendė, kad jai vis dėlto jis yra tinkamas.

Vakarėlis įvyko, bet po kelių dienų pamačiusi nuotraukas feisbuke ji suprato, kad situacija turi keistis, rašo womansday.com.

„Pagalvojau, kad tai turbūt ne aš, koks siaubingas kampas, – pasakojo ji. – Tačiau tada buvo paskelbta dar viena nuotrauka daryta dar prastesniu kampu. Laukiau gero kampo, bet jo taip ir nesulaukiau.“

Dėl šių nuotraukų C. Gemmell tikina pajautusi gailestį sau, bet po truputį suprato, kad būtina imtis rimtesnių veiksmų. Tuo metu moters svoris siekė 160 kilogramų. Po ketverių metų Australijoje gyvenanti moteris galėjo džiaugtis atsikračiusi 70 kg.

C. Gemmell tikina gyvenimo būdą keisti pradėjusi nuo kasdienės mankštos.

„Parsisiunčiau programėlę „5K Runner“, kuri žadėjo bet kokį užkietėjusį tinginį per aštuonias savaites paversti 5 km distancijos bėgiku, – apie pokyčių pradžią kalbėjo moteris. – Ši programėlė tapo paskata man mankštintis, primindavo man apie būtinybę pabėgioti ar pasivaikščioti, jei porą dienų nebūdavo jokio aktyvumo. Pati to iki galo nesuvokusi atsipeikėjau, kai jau galėdavau nubėgti 5 km be sustojimo.“

Kadangi lieknėjimui vien tik mankštos nepakanka, C. Gemmell iš mitybos raciono pašalino makaronus, sūrį, duoną ir gaiviuosius gėrimus.

„Pradėjau keisti mitybą vien tik nuo šių keturių produktų atsisakymo, jokių kitų priemonių nesiėmiau, – patikino ji. – Man tai buvo reikšmingas pokytis, nes sulaukusi 33 m. jau turėjau daugybę su mityba susijusių įpročių, kurių atsisakyti man nebūtų buvę nelengva.“ Sunkus darbas davė rezultatų: moteris džiaugėsi galėdama iš automobilio išlipti be didesnių sunkumų, jau nebereikėjo saugos diržo prailgintuvo lėktuvuose ir ji galėjo rinktis normalių dydžių drabužius.

Moteris vien tik bėgimu neapsiribojo, o rezultatus gerino kasdien atlikdama pasipriešinimo jėgos pratimus. Taip, laiko mankštinimuisi ji skirdavo kiekvieną dieną. Nors iš tikrųjų pastangų dėti teko daug, ji vis sau kartojo, kad nustatytas tikslas verta pastangų ir laiko.

„Dėjau pastangas mėgindama suvokti, kas vyksta mano gyvenime, – teigė moteris. – Mano kūnas nuolat keitėsi, o mano smegenys mėgino tai suvokti. Vis dar girdžiu nemalonius žodžius, kuriuos man sakydavo mokykloje, vis dar matau tą mergaitę, bet dabar jau esu kitokia.“

Moteris tikina, kad sunkiausi yra pirmieji žingsniai. Pradžioje sudėtinga rasti motyvacijos, eiti į sporto salę ar bėgioti kiekvieną dieną. Anot jos, baisiausia pradėti naują kelionę vienai, štai kodėl 20 metų kartu su ja esantis sutuoktinis pasisiūlė kiekvieną dieną bėgioti kartu.

Moters planas akivaizdžiai veiksmingas, tačiau šiuo metu ji susiduria su odos pertekliaus problema, susijusia su dramatišku svorio pokyčiu. Australė internetinėje svetainėje „GoFundMe“ mėgina rinkti pinigus odos pertekliaus pašalinimo operacijai. C. Gemmel tikina, kad jai labai svarbu informuoti žmones, kad jie nėra vieni kelyje dailesnės figūros link.

„Tikiuosi tęsti šią kelionę ir motyvuoti kitus, – lūkesčiais dalinosi ji. – Aplink yra labai daug į mane panašių žmonių, noriu, kad jie žinotų, – viltis yra.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)