Yra tyrimų, rodančių, kad cinamonas mažina cukraus kiekį kraujyje. O kadangi staigiai kylant cukraus kiekiui kraujyje didėja apetitas, manoma, kad cinamonas mažina alkio jausmą, rašoma womenshealthmag.com.

Nemažai tyrėjų aiškinosi, ar tikrai cinamonas mažina gliukozės lygį kraujyje. 2016 m. tyrimo metu buvo išanalizuoti 10 tyrimų ir padaryta išvada, kad cinamonas mažina cukraus kiekį kraujyje veiksmingiau už dietinius papildus.

Taip pat šis prieskonis yra puiki cholesterolio prevencija, o valgomas su medumi efektyviai stiprina kraujagyslių sieneles, jų elastingumą.

Nuo seno tikima, kad cinamonas gerina virškinimą ir skrandžio veiklą. Jis naudojamas ir kaip stiprinanti, tonizuojanti ir antiseptinė priemonė.

Cinamonas yra stiprus antioksidantas – stabdo laisvųjų radikalų susidarymą. Jei peršalote, išgerkite arbatos su cinamonu. Šis prieskonis skatina ir kraujo apytaką, tad organizmas lengviau kovoja su peršalimu ir jo simptomais.

Taigi jei nesižavite grynu vandeniu, vanduo su cinamonu – sveika alternatyva, kuri gali padėti sulieknėti, mano dietologė I. Politi. Atsisakius rytinės apelsinų sulčių stiklinės ar po pietinio gazuoto gėrimo, sutaupysite nuo 100 iki 150 kalorijų. Per mėnesį susidaro 4 000 kalorijų, o per metus – 48 000 kalorijų, arba beveik 6 kg kūno riebalų.

Jei negeriate saldžių gazuotų gėrimų ir pradėjote gerti vandens su cinamonu, svoris nemažės, sako E. Politi, bet tikrai patartina gerti vandens su cinamonu, kad suvartotumėte daugiau skysčių ir mažiau cukraus.

Norėdami pasigaminti vandens su cinamonu įdėkite cinamono lazdelę į indą su vandeniu, nakčiai pastatykite į šaldytuvą. Kad vanduo nebūtų rusvas nuo cinamono, užvirinkite stiklinę vandens su 1 cinamono lazdele, o kai atvės vartokite kaip koncentratą ir šiek tiek pilkite į vandenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)