Ko jums reikės?

Indelio kokosų aliejaus, ciberžolės, nedidelio dubenėlio maišymui, dantų šepetėlio ir paprasčiausios kasdieninės dantų pastos.

Ką reikia daryti?

Vieną valgomąjį šaukštą kokoso aliejaus dubenėlyje sumaišykite su vienu arbatiniu šaukšteliu ciberžolės. Dantų šepetėliu abu ingredientus sumaišykite taip, kad gautųsi vientisa pasta. Tada šia pasta valykite dantis taip, kaip valote įprastai, tačiau iškart nepulkite išspjauti, o leiskite kokoso aliejaus ir ciberžolės mišiniui kelias minutes pabūti ant jūsų dantų.

Būtent šią akimirką jūsų dantys bus bauginančiai geltoni, tačiau turite patikėti – tai laikina. Paskui dantis dar kartą išvalykite paprasta pasta ir gerai juos išskalaukite.

Kodėl tai veiksminga?

Panašiai kaip kepimo soda, ciberžolė turi šiek tiek šlifuojančią tekstūrą, kuri pašalina apnašas ir dėmes, atsirandančias dėl tokių pamėgtų dalykų kaip kava ar… vynas. Be to, ciberžolė pasižymi priešbakterinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, kurios padeda pagerinti bendrą burnos sveikatą.

Kas gali nepatikti?

Šis procesas gali šiek tiek erzinti dėl tam tikro nešvarumo, nes iš pradžių ciberžolės pastą nuvalyti nuo dantų nėra taip paprasta. Tačiau kai pamatysite, kiek baltesni po to bus jūsų dantys, suprasite, kad stengtis buvo verta. Jeigu negalite pakęsti aštroko ciberžolės skonio, tuomet vietoj jos dantų balinimui išbandykite banano žievę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)