Sergant onkologiniais susirgimais patariama gerti miltelius paruoštus iš krieno sėklų - po 1 gramą tris kartus per dieną.

Krieno lapus patariama naudoti vietoj garstyčių - atsiradus įvairiems sukietėjimams, stipriems uždegiminiams procesams (abscesas, mastitas, furunkulas, bronchitas ir taip pat plaučių uždegimas, kai dedama vietoj garstyčių ant nugaros).

Švieži lapai dedami ant juosmens sergant radikulitu.

Lapų tinktūrą naudinga gerti esant peršalimui, kepenų ligoms, tame tarpe ir hepatito bei cirozės atveju, prostatos adenoma. Tokiomis savybėmis pasižymi ir krienų žiedų tinktūra.

Lapų tinktūra:

Birželį sveikus lapus nupjauti, gerai nuplauti, nusausinti, smulkiai susmulkinti (suplėšyti rankomis), ir pridėti į stiklinius indus. Užpilti iki viršaus degtine, gerai uždaryti ir padėti 7 dienoms į šaldytuvą (apatinę lentyną). Nukošti ir laikyti kambario temperatūroje tamsioje vietoje. Patariama gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną 30 minučių iki valgio.

Lapai degtinėje:

Prisiskinti jaunų žalių krieno lapų ir sudėti į stiklinį indą. Užpilkite apsemtinai gera degtine. Laikyti 2 dienas tamsioje vietoje. Vaistai paruošti. Paimkite pluoštelį drėgnų lapų ir įtrinkite jais skaudamą vietą. Tokiu įtryniu patariama naudotis ir esant skaudamiems sąnariams, išvaržai (galima prisidžiovinti lapų).

Šaknų tinktūra:

1:4 – patariama gerti po valgomąjį šaukštą 2 kartus per dieną – ryte ir vakare sergant plaučių ligomis virusinio charakterio.

Sergant kaklo osteochondroze:

Lapą sekundei įdėti į verdantį vandenį ir ištrauki. Padėti ataušti ir pridėti ant skaudamos vietos. Apsukti šiltu šaliku ir laikyti visą naktį. Būna gana stiprus deginimas. Galima taip padaryti ir kai nėra žalio krieno lapo - susidžiovinti ir prieš naudojimą palaikyti degtinėje arba drungname vandenyje.

Druskų nusėdimas:

Ryte nusiskinti lapą ir pasidėti ant palangės. Vakare ištrinti skaudamą vietą saulėgrąžų aliejumi, uždėti ryte nuskintą lapą, ir gerai aprišti. Degins, bet reikia kentėti kiek galite. Kai jau pasibaigs kantrybė - nuimti lapą ir padėti ant stalo. Sekančią dieną pamatysite – kiek visko ant jo prisirinko. Kartoti - kol būklė pagerės.

Krieno lapai tai vienas iš paprasčiausių būdų kompleksiniam organizmo išvalymui nuo šlakų, toksinų, druskų nusėdimų.

Tinktūra:

Susmulkintus žalius krieno lapus sudėkite į litrinį stiklainį - bet ne labai stipriai prikimškite, bet ir kad nebūtų labai laisva. Užpilti iki viršaus degtine, gerai uždarykite ir pastatykite tamsioje kambario temperatūros vietoje.

Po dviejų savaičių nukoškite ir patariama naudoti po vieną valgomąjį šaukštą likus pusei valandos prieš valgį. Kursas - nuo trijų iki vieno mėnesio. Ši tinktūra gerai ir atsiradus pirmiems slogos požymiams, nes labai puikiai pravalo nosiaryklę fitoncidais, kurio pilna ne tik krieno šaknyje, bet ir lapuose.

Išoriškai šitą tinktūrą galima naudoti įtrynimams – skaudant nugarą ar raumenis - galima įtrinti skaudamą vietą. Tinktūros galima pasidaryti ir daugiau, nes po žiemos toks organizmo valymas pats tas - gerai pastiprina organizmą. Ši tinktūra gera dar ir prie pirmų slogos požymių.

Laikyti vėsioje vietoje.

Dantenos:

Sutinus arba pūliuojant dantenoms keletą kartų per dieną patariama daryti skalavimus su tinktūra: 1 valgomasis šaukštas sutarkuoto krieno į vieną stiklinę degtinės. Palaikyti tris dienas papurtant ir skalavimui priemonė paruošta.

Kosulys:

Esant stipriam kosuliui patariama dėti į padus (kojinės) krieno lapus nakčiai. Galima daryti ir dieną.

Balso praradimas:

Pasidaryti iš krieno šaknies riešuto dydžio riešutėlį, užpilti 1/3 stiklinės verdančiu vandeniu. Leisti nusistovėti 20 minučių, pridėti 2 šaukštelius cukraus. Patariama gerti per dieną geriant užlaikant gerklėje.

Šlapimo pūslės uždegimas, šlapimtakių akmenligė:

1 valgomąjį šaukštą sutrinto krieno užvirinti 1 stiklinėje verdančio pieno, leisti nusistovėti 10 minučių, nukošti. Patariama išgerti gurkšneliais dienos bėgyje.

Švieži lapai naudojami kompresams esant radikulitui, neuralgijai, reumatizmui, podagrai.

Radikulitas:

Lapus patariama pridėti prie skaudamos vietos, apdedama šiltai 20 minučių, ir tai nuima skausmą.

Kepenų cirozė:

Smulkiai supjaustyti sveikus krieno 5-7 lapus (geriausias laikas Joninių išvakarėse ir liepos pirmomis 5 dienomis). Užpilti 0,5 litro degtinės ir leisti nusistovėti tamsioje vėsioje vietoje 1 savaitę. Patariama gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną iki valgio. Liaudies medicinos žinovai teigia, kad duoda gerų rezultatų.

Padidintas kraujo spaudimas: kada atsibos gerti tabletes patariama pabandyti tokį receptą:

250 gramų krieno šaknies sutarkuoti , užpilti 3 litrais virinto vandens, pavirinti ant mažos ugnies 20 minučių. Po atvėsimo nukoškite. Patariama gerti po puse stiklinės 3 kartus per dieną iki valgio. Manoma, kad prie tablečių ilgokai nereikės grįžti.

Krienai turi daug medžiagų, kurios užmuša bakterijas, daug vitamino C, fermentų, mineralinių medžiagų. Jie liaudies medicinoje vartojami nuo nevaisingumo, ypač vėžio profilaktikai.

Siūlomas toks receptas:

100 g tarkuotų krienų užpilti 500 ml geros degtinės ir palaikyti stikliniame inde saulėtoje vietoje 30 dienų. Vartoti patariama po 1 valgomąjį šaukštą 2-3 kartus per dieną po valgio neužgeriant.

Žiemai krienus galima pasiruošti miltelių pavidalu: nuplautas krieno šaknis supjaustyti skiedrelėmis, džiovinama pečiuje arba orkaitėje ir sumalama kavamale. Laikoma uždarame inde. Prieš naudojimą miltelius atskiesti vandeniu, pridėti druskos ir vyno acto.