Kokia mergina ar moteris nenori būti liekna, pasitempusi? Tačiau sporto klubas – vienoms per brangu, kitoms per ilgai, trečioms – tiesiog klaikiai nuobodu.

Išeitis – šliaužiojimas. Taip – tereikia šliaužioti kaip mažam vaikui.

Šio pratimo esmė – dirbama ant grindų su savo kūno svoriu. Kiek primena pratimą, kai kūnas laikomas, remiantis alkūnėmis ir pirštų galais, tik šliaužiojimas – dinamiškas ir linksmas pratimas, ypač tiems, kam patinka prisiminti vaikystę, rašo socfit.info.

„Rekomenduoju šliaužiojimą dėl kelių priežasčių, – sako asmeninė trenerė Elle Gray. – Šliauždami jūs įsitempiate, kad išlaikytumėte kūną, pastoviai veikiamą izometrinio krūvio. Tai ne tik jėgos, bet ir ištvermės pratimas. Šliaužimas stiprina visą korpusą – nuo pečių iki klubų ir kulnų. Be to, šliaužiojimas normalizuoja kraujospūdį, naudingas nugarai.

Šliaužiojimas namuose pagal Elle Gray metodą

Atsistokite keturiomis, rankos iškištos kiek į priekį, keliai – pečių plotyje. Įtempkite kūną ir atkelkite kelius 2–3 cm nuo grindų.
Nugarą laikykite paraleliai grindims, įsivaizduokite, kad jūs – katė, kuri medžioja. Grakščiai judėkite į priekį tokiu principu: iš pradžių kairė ranka, paskui – dešinė koja, tada – dešinė ranka ir kairė koja. Judėkite po kelis centimetrus.

Prašliaužusios per kambarį, atgal šliaužkite atbulomis. Dabar pradėkite judėti kojomis, o iš paskos juda priešinga ranka.
Kreipkite dėmesį į pojūčius – jei pajutote kelių ar kulkšnių skausmą, sustokite. Šliaužiojant stenkitės paskirstyti kūno svorį tolygiai visiems keturiems atramos taškams. Stuburas turi būti tiesus.

E. Gray pataria taip šliaužioti 3–5 min., kol pavargsite. Įvairovės dėlei galima šliaužioti ne tik pirmyn ir atgal, bet ir į šonus. Kad pratimas būtų maksimaliai veiksmingas, būtų gerai jį įtraukti į kompleksinę treniruotę. Pavyzdžiui, intensyvus ėjimas vietoje, kūno laikymas, remiantis alkūnėmis ir kojų pirštų galais, tiltelis ir šliaužiojimas.

Svarbiausia – nesigėdykite šliaužioti, matant namiškiams, juk kiekviename suaugusiame žmoguje yra išlikęs vaikas, tad nieko gėdingo kartais leisti jam pavadovauti kūnui.

Šliaužioti geriausia namuose, sporto klube tikriausiai sulauktumėte daugelio žvilgsnių. Beje, galima įtraukti į šliaužiojimą visą šeimą, vaikams turėtų patikti, tuo pačiu linksmai praleistumėte laiką su visa šeima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)