Jei ne vaisiniai ledai ant pagaliuko...

...revoliucijos galėjo ir nebūti. Mažųjų taip mėgstami vaisiniai čiulpiamieji ledai pasufleravo amerikiečių mokslininkams puikią kūno riebalų naikinimo idėją. „Kodėl kai kurių vaikų skruostuose atsiranda įdubimai?“ – susidomėjo jie.

Tyrinėjimai leido padaryti išvadą: minusinės temperatūros veikiamos poodinių riebalų ląstelės, arba adipocitai, praranda gyvybiniams procesams reikalingą šilumą ir žūva. Tačiau aplinkinių audinių – odos, raumenų ląstelės ne tokios šaltmirės ir keli laipsniai žemiau nulio joms nebaisūs.

„Eureka!“ – sušuko Harvardo universiteto mokslininkai ir įdiegė metodą, kuris šiuo metu vadinamas efektyviausiu tarp neinvazinių kūno tobulinimo būdų.

Šaltis + vakuumas

Štai kaip viskas vyksta: pirmiausia gydytojas uždeda ant jūsų problemiškos vietos specialią servetėlę. Šį metodą Lietuvoje pradėjusi naudoti dermatologė Renata Bartusevičienė paaiškino, jog „servetėlė, prisotinta glicerino, mangų sėklų aliejaus, vitamino F ir antifrizo, reikalinga, kad būtų išvengta nušalimo.“

Ant servetėlės dedama mažesnė arba didesnė prietaiso galvutė, kuri numatytame plote sukuria vakuumą, įtraukia odą ir ima ją veikti žema temperatūra. Procedūra trunka valandą.

Tiesa, rezultatai pasimatys ne tuoj pat – kelis mėnesius teks palaukti. Reikalas tas, kad šalčio numarintos riebalų ląstelės natūraliai su šlapimu pasišalins iš organizmo palengva, t. y. taps įprasto medžiagų apykaitos proceso dalimi. Nusiteikite praleisti gydytojo kabinete ir antrą valandą, jei, pavyzdžiui, jūsų tikslas – ne sumažinti pilvuką, bet paploninti šlaunis ar žąstus: riebalų ląstelės šalčiu ir vakuumu bus vejamos ne vienu metu iš jų abiejų, bet paeiliui.

Po procedūros kažkiek laiko jausite tik odos šaltumą, galbūt nestiprų tempimą, paveikta vieta bus šiek tiek pakeitusi spalvą. Beje, kol aparatas jus dailins, dantimis iš šalčio kalenti neteks.

Rezultatai

Tai, kad šią kūno formų tobulinimo metodą teigiamai įvertino FDA, reiškia, jog jos poveikis patvirtintas kliniškai. Kaip jau sakyta, turėsite apsišarvuoti kantrybe: rezultatas pasimatys maždaug po dviejų mėnesių. Procedūra pakartoti galima tik praėjus dviems mėnesiams.

Testai pademonstravo, kad žmonės pašaldytose kūno vietose po vienos procedūros praranda 10–37 procentus poodinio riebalų sluoksnio, o vidutiniškai – 25 procentus. Šį būdą naudojantys specialistai įspėja, kad šaltis ir vakuumas nesukuria tokio drastiško rezultato kaip liposakcija, arba riebalų nusiurbimas, tačiau naujojo metodo privalumas tas, kad jis – tausojantis: nereikalauja anestezijos, nesukelia skausmo, po procedūros nereikia dėvėti specialaus korseto... Be to, šis metodas reikalauja mažiau investicijų.

Poveikis šalčiu labiausiai tinka tiems, kurie yra neblogos formos, tačiau nori atsikratyti nei dieta, nei mankšta neįveikiamų riebalų sankaupų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)