Daugelis diuretinių vaistų yra per stiprūs, kad būtų galima gydyti priešmenstruacinius patinimus. Taigi geriausia ieškoti natūralių diuretikų, galinčių palengvinti PMS simptomus. Kadangi jie natūralūs, galite džiaugtis privalumais ir nesibaiminti dėl galimo šalutinio poveikio. Šiame straipsnyje rasite natūralių diuretikų sąrašą – šiuos diuretikus lengvai galite įtraukti į savo kasdienį meniu.

Šparagai

Pagerinkite inkstų veiklą valgydami šparagus. Juose yra asparagino, kuris padeda pašalinti nereikalingas medžiagas iš organizmo.

Petražolės

Petražolės – žolelės su švelniomis diuretinėmis savybėmis, kurios padeda stimuliuoti šlapinimosi funkciją ir pašalinti toksinus iš organizmo. Vartokite šviežias petražoles gamindamos maistą. Efektyviausias diuretikas bus petražolių arbata.

Imbieras

Imbieras ne tik suteikia papildomo skonio maistui, bet ir padeda palengvinti priešmenstruacinį pykinimą ir veikia diuretiškai. Geriausia jį vartoti su arbata.

Salierų sėklos

Gaunamos iš salierų žiedų, šios sėklos labai efektyviai skatina šlapimo susidarymą ir mažina skysčių kaupimąsi. Pasiruoškite karštos saliero sėklų arbatos ir mėgaukitės tarp valgymų.

Spanguolių sultys

Spanguolių sultys padažnina šlapinimąsi, gerina ir palaiko inkstų veiklą.

Kiaulpienių lapai

Kiaulpienės pasižymi natūraliomis diuretinėmis savybėmis, padidina šlapinimąsi ir sumažina skysčių kaupimąsi. Tai taip pat geras kalio šaltinis – kalis prarandamas dažnai vartojant medikamentus.

Arbūzai

Arbūzai – vandens, kalio ir natrio šaltinis. Jie padeda pašalinti toksinus iš organizmo ir padidinti šlapimo gamybą.

Kiti produktai

Kiti natūralūs diuretikai: žali vaisiai ir daržovės (agurkai, salotos, svogūnai, ridikai, pomidorai, morkos, artišokai, apelsinai, salierai, Briuselio kopūstai ir burokai), žolelės (kadagio uogos, paprastoji rykštenė, dilgėlės, paprastasis pankolis), česnakai, rėžiukai, avižos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)