„Tikimės, kad mugė „Vivaness“ plačiau atvers duris į užsienio šalis. Ji pritraukia nemažai vokiečių lankytojų, taigi tikslas – praplėsti vokiečių partnerių, norinčių dirbti su mūsų kosmetika, ratą“, – dalyvavimo mugėje priežastis vardijo viena natūralios lietuviškos kosmetikos gamintojos „Uoga Uoga“ įkūrėjų ir įmonės direktorė Lena Sokolovska.

Prieš pusantrų metų Vokietijoje pradėjęs veikti lietuvių prekės ženklas šiandien šioje šalyje jau turi aštuonias vietas, kuriose prekiaujama jų dekoratyvine kosmetika. Eksportas čia sudaro 19 proc. 2015 m. įmonės eksporto apyvartos ir užima antrą vietą po Lenkijos, į kurią iškeliauja daugiau kaip pusė įmonės eksportuojamos produkcijos. Be šių šalių, natūralios lietuviškos kosmetikos gamintoja savo gaminius eksportuoja į Austriją, Jungtinę Karalystę, Skandinavijos šalis, Italiją, Ukrainą, Latviją ir kitas.

Per parodą natūralios lietuviškos kosmetikos gamintoja pristato savo smarkiai praplėstą dekoratyvinės kosmetikos asortimentą.

„Mes pirmi iš natūralios lietuviškos kosmetikos gamintojų sukūrėme mineralinę pudrą, skaistalus ir akių šešėlius. Šių produktų sudėtis ypatinga ne tik dėl natūralių žemėje glūdinčių mineralų, bet ir gintaro, kuris turi išskirtinių savybių, padedančių puoselėti odos grožį. Mūsų dekoratyvinės kosmetikos liniją šiemet papildė akių šešėliai ir akių kontūro dažai, lūpų ir skruostų dažai, akių ir lūpų dažų šepetėliai. Atnaujinome ir lūpų blizgius. Tikimės, kad mūsų kosmetikos išskirtinumas patrauks ir vokiečių klientų dėmesį“, – sakė įmonės direktorė.

Galimybę dalyvauti natūralios kosmetikos mugėje „Vivaness“ turi tik sertifikuoti gamintojai arba tie, kurių produkcijos sudedamosios dalys atitinka mugės keliamus reikalavimus. Lietuvių įmonei „Uoga Uoga“ šios durys atsivėrė lengviau, kai praėjusių metų pavasarį jos gaminamos kosmetikos natūralumas buvo įvertintas vienos griežčiausių Europoje natūralią ir ekologišką produkciją prižiūrinčių organizacijų – „Soil Association“ – standartu „COSMOS Natural“.

Dešimtmetį mininti mugė „Vivaness“ yra vienas svarbiausių metų įvykių natūralios kosmetikos gamintojams visame pasaulyje. Šiemet į ją atvyko apie 200 dalyvių iš daugiau kaip 30 šalių pristatyti savo aukštos kokybės natūralios kosmetikos ir sveikatingumo produktų. Keturių dienų mugė kasmet vyksta vasario mėnesį kartu su didžiausia pasaulyje ekologiškų maisto ir kitų produktų muge „Biofach“. Šiose mugėse susitinka klientai, tiekėjai, partneriai ir potencialūs nauji klientai. „Vivaness“ atsirado 2007 m., kai smarkiai išaugęs natūralios kosmetikos asortimentas buvo atskirtas nuo mugės „Biofach“.

Be Vokietijoje vykstančios tarptautinės mugės, natūralios lietuviškos kosmetikos gamintoja ruošiasi ir kitai, balandį Londone vyksiančiai mugei „Natural beauty and SPA“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)