1. Varnalėšų kaukė. 75 g šviežių šaknų susmulkinkite, užpilkite 200 g alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus, palaikykite parą, tada 15 pakaitinkite ant nekaitrios viryklės ir perkoškite. Gautą masę 1,5 – 2 mėnesius įtrinkite į plaukus.

2. Skalaukite dilgėlių nuoviru. 100 g dilgėlių lapų užpilkite mase iš 0,5 l 6 proc. acto ir 0,3 l vandens. Palaikykite 4 val. Mėnesį kasdien plaukite plaukus šiuo nuoviru.

3. Kaukė iš kraujažolių: 2 šaukštus kraujažolės užpilkite 0,5 l vandens, palaikykite ir kasdien įtrinkite į plaukų šaknis. Jei plaukai labai stipriai slenka, galima dėti masę iš šviežiai sutrintų lapelių ir žiedų su alyvuogių aliejumi, proporcija 1 : 10.

4. Kadagių nuoviras. Spyglius, lapus, jaunus ūglius susmulkinkite ir pasigaminkite mišinį: 1 mišinio šaukštą užpilkite 0,4 l verdančio vandens ir palikite atvėsti. Kasdien įtrinkite į galvos odą.

5. Pušų nuoviras: 500 g pumpurų, žievės ir spyglių pavirkite 5 l vandens. Įtrinkite nuovirą į galvos odą ar perskalaukite plaukus po plovimo.

6. Beržų nuoviras. 1 šaukštą smulkintų beržų alpų arba pumpurų užpilkite 0,3 l verdančio vandens, palaikykite 2 va., perkoškite. Kasdien įtrinkite į plaukų šaknis.

7. Česnakų kaukė. Košę iš šviežių, sutrintų česnako skiltelių 2 – 3 kartus per savaitę užtepkite ant plaukų šaknų 30-iai min., paskui nuplaukite šiltu vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)