Ant rankų labai greitai matosi senėjimas, juk rankų oda – plonesnė nei veido, rašo fithacker.ru.

Išorinėje rankų pusėje labai mažai kolageno, tad kai kolageno ir elastino ima mažėti, tai matosi. O kur dar žalingas aplinkos poveikis, dažnas plovimas, nuolatinis įvairių elementų poveikis? Akivaizdu, kad rankoms reikia išskirtinės priežiūros.

Laimė, tik truputis pastangų – ir žalą rankoms galima atitaisyti. Šias namines priežiūros priemones lengva pasigaminti. Tereikia vadovautis instrukcijomis.

Naminiai receptai:

Kiaušiniai

Jie didina elastingumą. Taigi atskirkite kiaušinių baltymus, sumaišykite juos su šaukštu medaus, užtepkite šio mišinio ant rankų ir tegu išdžiūna. Po kiek laiko nuplaukite su muilu ir šiltu vandeniu.

Bulvės

Nuo kaukės su bulvėmis rankos bus švelnios kaip šilkas. Iškepkite orkaitėje vidutinę bulvę, sutrinkite šakute, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įdėkite 2 šaukštus medaus, įpilkite pieno, išmaišykite. Šią masę laikykite šaldytuve. 2 – 3 kartus per savaitę užtepkite ant rankų ir palaikykite 15 min. Paskui nuplaukite su muilu ir šiltu vandeniu.

Erškėčių aliejus

Jis suteiks odai stangrumo, elastingumo, pamaitins. Kasdien masažuokite rankas su šiuo aliejumi.

Kova su dėmėmis ant rankų

Citrina ir cukrus

Labai lengva pasigaminti šią priemonę. Išspauskite sultis iš pusės citrinos, sumaišykite su 2 šaukšteliais cukraus ir šveiskite rankas sukamaisiais judesiais – suaktyvinsite kraujotaką. Paskui nusiplaukite rankas su muilu ir šiltu vandeniu.

Rankų drėkinimas

Migdolų aliejus

Jo reikia. Pamerkite rankas į šaltą vandenį, palaikykite 5 min., tada nusišluostykite ir išsitepkite migdolų aliejumi. Tada apsimaukite medvilnines pirštines ir eikite miegoti. Ryte rankos bus minkštos ir švelnios.

Vazelinas

Tiesiog išsitepkite rankas vazelinu, apsimaukite medvilnines pirštines ir eikite miegoti.

Ko vengti

Visų pirma – nekramtykite nagų, nes oda bus negraži, sulėtės nagų augimas.

Venkite labai karšto vandens, nes nuo jo sausėja oda. Plaukitės rankas šiltu vandeniu.

Šaltu oru visada nešiokite pirštines, nes šaltis ypač kenkia rankų odai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją