Vilniaus universiteto Lietuvos onkologijos instituto fitoterapeuto Juozo Ruolios teigimu, šis augalas nepelnytai nesulaukia tinkamo dėmesio, nors garsėja daugybe gydomųjų savybių. Viskas, ko reikia – rinkti kiaulpienes švariuose laukuose, atokiau nuo eismo. Ir nors jau mūsų močiutės žinojo, kad kiaulpienių sultys, sirupas pasižymi puikiomis gydomosiomis savybėmis, šiandien mes jau išsiaiškinome, kad šis augalas gali padėti kovojantiems su vėžiu. Mokslininkai nustatė, kad kiaulpienių šaknyse esančios medžiagos slopina vėžio aktyvumą.

„Nedaug kas žino, kad kiaulpienės sultys sergant vėžiu ir po vėžio pašalinimo, chemoterapijos, spindulinės terapijos pagerina kepenų, virškinimo sistemos darbą. Todėl apie 20 fermentų suvirškina suvalgytą maistą, bakterijos suskaldo iki amino rūgščių, maistas nepūna. Verta žinoti, kad žarnyne maisto puvimo metu išskiriamos medžiagos baisesnės už kancerogenus“,- teigia J. Ruolia.

Vindzoro universiteto (Kanada) mokslininkai iš Chemijos ir biochemijos fakulteto atliko tyrimą, kurio rezultatai suteikia daug vilčių sergantiems onkologinėmis ligomis. Buvo nustatyta, kad kiaulpienių šaknis stabdo dirbtinai užaugintų vėžio ląstelių augimą.

Taigi, anot fitoterapeuto, buvo padaryta išvada, kad ilgalaikis šio augalo vartojimas gali sulėtinti daugelį vėžio formų. Kadangi tyrimo rezultatai suteikė daug vilties, mokslininkai sulaukė paramos tolimesniems tyrimams.

Apie kiaulpienės naudą skelbia ir kiti užsienio portalai - healthyfoodhouse.com,cbc.ca.

72 metų Johnas Di Carlo trejus metus nesėkmingai gydėsi nuo vėžio, kol pats išbandė kiaulpienių gydomąsias savybes. Jis pradėjo gerti kiaulpienių šaknų arbatą ir vos po keturių mėnesių liga perėjo į remisiją, rašo leidinys „Webtribune“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)