“Kuo dažniau plaukai plaunami, tuo greičiau jie tampa nešvarūs.”
Tai netiesa. Plaukus reikia plauti tuomet, kai tik jie nebeatrodo švarūs ir tai jiems atneš tik naudą. Jeigu plaukus plaunate dažnai, pavyzdžiui, kas antrą dieną, naudokite šampūną, ant kurio pažymėta: “dažnam naudojimui”.

“ “Šukos turi būti plastmasinės.” Tai netiesa. Pirkite šukas, pagamintas iš natūralių medžiagų: jos naudingesnės plaukų sveikatai. Specialistai rekomenduoja naudotis šukomis ir šepečiais su stambiais, gerai nugludintais mediniais šeriais.

“ “Plaukus reikia gerai išdžiovinti džiovintuvu.” Tai netiesa. Sausas oras nesuteikia plaukams jiems būtinos drėgmės ir plaukai pradeda lūžinėti. Tuo labiau, kad išdžiūvusiems plaukams labai sudėtinga suteikti norimą formą.

TAI ĮDOMU

“Kiek įdomių faktų apie plaukus. Ar žinote, kad…

Plaukų ilgis per dieną padidėja maždaug 0,5 mm.

Plaukų augimo intensyvumas priklauso nuo metų ir paros laiko: pavasarį ir vasarą plaukai auga greičiau nei rudenį ir žiemą, dieną – greičiau nei naktį.

Sveikas plaukas gali išlaikyti 100-200 g svorį. Savo tvirtumu ir patvarumu plaukas nenusileidžia aliuminiui.

Pats aktyviausias plaukų augimas vyksta iki 30 metų amžiaus.

Plaukų kiekis priklauso nuo jų spalvos. Mokslininkai įrodė, kad mažiausiai plaukų turi blondinai, o daugiausia – brunetai.

INFORMACIJA PAMĄSTYMUI TIK VYRAMS

“Prancūzų mokslininkai, tiriantys stipriosios lyties atstovų plaukus, gavo netikėtus rezultatus.

Pasirodo, kad vyrams, norint palaikyti plaukus gražius ir sveikus, reikia išeikvoti žymiai daugiau laiko jų priežiūrai nei moterims. Taip yra todėl, kad vyriškos riebalinės liaukos yra žymiai aktyvesnės nei moteriškos, dėl to plaukai greičiau tampa nešvarūs, be to, vyrų plauko gyvenimo laikotarpis dvigubai trumpesnis nei moterų (atitinkamai 2 ir 4 metai).

Ne taip seniai mokslininkai nustatė, kad vyriškos lyties atstovai paveldi geną, atsakingą už nuplikimą, o tiksliau – už neadekvačią plaukų folikulų reakciją į vyriškų lytinių hormonų poveikį. Vyrų plaukus taip pat lengviau paveikia stresas, jie jautriai reaguoja į mažiausius hormonų pokyčius, vykstančius organizme, o taip pat ir į neteisingą mitybą.

Visi šie faktoriai, kaip taisyklė, sukelia plaukų slinkimą. Dažniausiai pirmieji plikėjimo požymiai, priklausomai nuo hormonų aktyvumo, atsiranda 23-30 metų amžiuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją