Ką jūs darysite, kai išgirsite ką nors neįtikėtino apie plaukus? Kai abejojate, klauskite tikro plaukų eksperto. Į šią sąvoką neįeina jūsų geriausias draugas, vietinio baro padavėjas ar apmokamas klerkas vietiniame grožio salone.. Prieš pradėdami veikti, visada susirinkite faktus. Jūsu plaukai jus mylės už tai!

Plaukų Priežiūros Ekspertė Karen Shelton pateikia keletą seniausių ir labiausiai paplitusių mitų apie plaukus kartu su tikrais faktais.

Mitas Nr 1: Dažnai kerpant plaukus, jie auga greičiau ir tampa storesni

Kirpimas negali pakeisti normalaus biologiškai užprogramuoto plaukų augimo greičio ar bendros jų sandaros.

Plaukų kirpimai pašalins suskilinėjusius galiukus, suteikdami jūsų plaukams aiškesnį, tvarkingesnį fasoną. Jie nepadės jūsų plaukams užaugti tiek, kiek jie maksimaliai galėtų pagal jų genetines galimybes. Suaktyvinkite plaukų augimo galimybes gerai maitindamiesi, vartodami gerus vitaminų priedus, gerdami kasdien 8-10 stiklinių vandens, vengdami stresų ir tinkamai ilsėdamiesi.

Reti, silpni ar ploni plaukai niekada netaps tankesni dėl jų kirpimo. Papūskite savo plaukus naudodami tūrį didinančias plaukų priežiūros priemones, išbandydami plaukus “pastorinantį” kirpimo fasoną, padarydami cheminį ilgalaikį sušukavimą ar dažymą.

Mitas Nr 2: Kuo dažniau šukuokime plaukus

Šis neteisingas mitas įgavo patikimą reputaciją ankstyvosiomis muilo šampūnų dienomis. Jei plaukai yra gležni ar apdoroti (chemiškai, dažais), stiprus šukavimas gali įplėšti ar pažeisti gležną plauką. Šukuokite tik tiek, kad plaukai išliktų tvarkingi, išpuoselėti ir dailūs.

Mitas Nr. 3: Plaukai ilgainiui tampa atsparūs šampūnui

Plaukai negali įgauti imuniteto jokiems plaukų priežiūrai skirtiems produktams. Ilgainiui ant plaukų gali susikaupti apnašos iš gelio, plaukų lako ir standinančių priemonių. Plaukus užteršiančios medžiagos gali užblokuoti įprastų šampūnų įsiskverbimą. Kai taip atsitinka, vienas iš pasirinkimų yra pakeisti jūsų plaukų priežiūros priemones. Kitas pasirinkimas – apnašoms pašalinti naudokite specialią priemonę ar stipriai valantį šampūną.

Mitas Nr. 4: Majonezas yra puikus natūralus kondicionierius

Kiaušiniai, aliejus ir obuolių actas, kurie yra pirminiai “tikro” majonezo ingredientai, yra tikrai geri plaukų kondencionavimui. Tačiau turėkite omenyje, kad tokia procedūra ne visiems gali būti veiksminga. Taip pat svarbu pažymėti, kad žalių kiaušinių sudėtyje gali būti pavojingų medžagų, kurios kai kuriais atvejais gali prasiskverbti per galvos odą.

Mitas Nr. 5: Šampūnas išdžiovina plaukus

Daugeliu atveju šampūnas plaukus pagražina. Aukštos kokybės perkamas šampūnas nei išdžiovina plaukus, nei pašalina iš plaukų svarbius riebalus. Šampūnai sudaromi taip, kad aprūpintų plauką minkštinančiais aliejais ir kitomis sudėtinėmis dalimis, tuo pat metu švelniai išvalydami odą.

Mitas Nr. 6: Plauti galvą tyru lietaus vandeniu labai sveika jūsų plaukams

Nors tai ir galėjo būti teisybė labai seniai, prieš atsirandant aplinkos teršalams ir visokiems toksinams, taip nebėra. Lietaus vandenyje gali būti apstu bjaurių mažų mikrobų, kurių niekas neturėtų liesti, ir tuo labiau pilti ant savo plaukų.

Mitas Nr. 7: Vaikiški šampūnai yra patys švelniausi

Iš tikro vaikiškuose šampūnuose yra toks pH lygis, kad šampūnų skalėje jie atsiduria arti vidurio. Nors jie gali nedirginti jautrių akių ar odos, vaikų šampūnai nerekomenduojami sausiems ar pažeistiems plaukams, nes gali džiovinti.

Mitas Nr. 8: Džiovinant plaukus džiovintuvu, jie gali užsidegti

Šis keistas mitas klajojo metų metais daugybe versijų. Intensyvus kaitinančių džiovintuvų naudojimas gali naikinti plauko drėgmę ir gali būti plaukų įsielektrinimo priežastimi. Džiovintuvai nebus tiesioginio užsidegimo priežastimi, nors jie ir gali pažeisti plaukus. Plaukas degs tik tuo atveju, jei jį prisotinsite degiomis medžiagomis ir tiesiogiai uždegsite degtuku.

Retais atvejais plaukai gali “rūkti”, dažniausiai tai garuoja apnašos iš standinačių gelių ar produktų.

Mitas Nr. 9: Rūkymas yra žilų plaukų priežastis

Tai neturėtų būti mitas, statistikos duomenimis, rūkantys keturis kartus labiau linkę pražilti nei nerūkantys.

Dar blogiau, nes rūkymas ženkliai paspartina plaukų slinkimą.

Mitas Nr 10: Plaukų šukavimas į “arklio uodegą”, kasytes ar standžius kuokštelius sukelia plikimą

Tai tiesa. Tai žinoma kaip alopecija (plaukų slinkimas) dėl tempimo ir tai labai realu. Standžios šukuosenos, tokios kaip “arklio uodega”, “pynutė” ar kuokšteliai gali būti plaukų slinkimo ir lūžinėjimo priežastimi, jei jos pakankamai standžios ar pakankamai ilgai nešiojamos. Ilgainiui plaukų lūžinėjimas ar slinkimas dėl standžių ar suspaustų fasonų gali tapti nuolatiniu.

Venkite šios potencialios problemos atmesdami bet kokias šukuosenas, kurios pastoviai tempia plaukus.

Mitas Nr. 11: Citrinų sultys sukelia pašviesėjimą saulėje

Tai gali būti tiesa, priklausomai nuo plaukų, ant kurių pilamos citrinų sultys, spalvos. Citrinų sultys amžiais buvo įkyriai peršamos kaip plaukų valymo priemonė ir natūralus baliklis. Jei citrinų sultis gan ilgą laiką naudos blondinai ar labai šviesūs brunetai, pasireikš subtilus pašviesėjimo efektas. Raudonplaukiai ir tamsesnių atspalvių brunetai gali nepamatyti jokio pašviesėjimo.

Įrodyta, kad citrinų sultys sustiprina natūralų plaukų žvilgesį.

Mitas Nr. 12: Tam tikras maistas sustabdys plaukų slinkimą

Badavimo dietos bei vitaminų stoka gali būti laikino plaukų slinkimo priežastis, tačiau tiek nuolatinis plaukų slinkimas, tiek vyriška plikė yra arba ligos rezultatas, arba sąlygotas paveldėjimo, ir jų negali sustabdyti jokia jūsų naudojama dieta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)