Kuo daugiau vandens geri – tuo gražesnę odą turi

Jei viskas būtų taip paprasta, odos priežiūros priemonių gamintojai bankrutuotų. Normaliai odos drėgmei išlaikyti reikia 1,5-2 l vandens per parą. Gali išgerti ir daugiau, bet nuo to oda dar gražesnė netaps – tik į tualetą dažniau lakstysi.

Muilas odai – grožio peilis

Anksčiau muilo sudėtyje tikrai būdavo daug šarmo, kuris labai sausindavo odą. Tačiau dabar tavo paslaugoms – visa paletė muilų, kurie ne tik prausia, bet ir rūpinasi tavo grožiu: drėkina, kvėpina, masažuoja. Todėl jei kartkartėmis įprastą dušo želė pakeisi muilu, tavo grožis tikrai nenukentės, nebent oda – itin sausa ir jautri.

Nuo dezodoranto iki krūties vėžio – vienas žingsnis

Dar visai neseniai internetu būdavo noriai dalijamasi laiškais-grandinėmis, kuriuose gąsdinama, esą prakaitavimą stabdantys dezodorantai sukelia krūties vėžį. Neva sustabdžius prakaitavimą iš kūno nepasišalina toksinai, o jų sankaupos gali išprovokuoti piktybinius navikus. Bet juk prakaito paskirtis – visai ne toksinų šalinimas iš organizmo. Be to, sustabdžius prakaitavimą vienoje kūno vietoje, prakaitas ima gausiau išsiskirti kitose – pvz. pėdose, delnuose. Taigi natūralus šalinimo procesas visai nesutrinka, o mokslininkai kol kas taip ir neatrado ryšio tarp dezodorantų ir krūties vėžio.

Vietoj keleto nuskustų plaukelių ant kojų ataugs visas miškas

Kad ir kokį depiliacijos būdą bepasirinktum, plaukelių ant kojų nei padaugės, nei sumažės. Tačiau jei plaukus skuti, jie greičiau atauga ir yra dygesni – galbūt todėl gali pasirodyti, kad jų padaugėjo.

Nusiprausei po dušu – tepk odą kremu

Jei pastebėjai, kad oda sparčiau sausėja, po maudynių ją tempia, atsiranda sudirgimų – be abejo, pirmoji pagalba bus drėkinamasis kremas. Tačiau jei po dušo jautiesi kuo puikiausiai, oda nuo tavo dušo želė – minkštutėlė, švelni ir kvapni, papildomos priemonės jai tikrai nebūtinos, tad gali jas tepti ne kasdien, o tik keletą kartų per savaitę.