1. Nepusryčiaukite.
Priešingai – jeigu laikotės dietos, pusryčiauti yra būtina. Iš ryto gautos kalorijos suteiks jums reikalingos energijos ir iki dienos pabaigos sudegs ir nesuteiks jums nė gramo nereikalingos svorio.

2. Praleiskite valgymus. Jokiu būdu! Valgykite dažnai – 4-5 kartus per dieną, tačiau po nedaug. Geriausia vienu ir tuo pačiu laiku ir jūsų nekankins alkio jausmas. O ko iš tikrųjų verta atsisakyti, tai užkandžiavimo.

3. Sėskitės prie stalo tik tuomet, kai jaučiate stiprų alkio jausmą. Netiesa. Dietologai tvirtina: labai išalkę mes tampame labai neišrankūs maistui ir galime suvalgyti 2-3 kartus daugiau, nei reikia alkio numalšinimui, nes nesąmoningai renkamės kaloringesnius produktus ir patiekalus.

4. Iš raciono išbraukite kai kuriuos maisto produktus (duoną, makaronus, saldumynus arba sviestą), atsisakykite mėgiamų patiekalų, jei jų energetinė vertė yra didelė. Neverta. Kuo įvairesnė mityba, tuo lengviau ir maloniau laikytis dietos. Mūsų organizmui normaliam darbui reikalingi visi produktai. Tačiau protingais kiekiais. Vieni racione turi būti dažniau, kiti – rečiau.

5. Ši dieta padėjo sulieknėti mano draugei, tai padės ir man. Deja, dieta, kuri būtų vienodai efektyvi visiems, neegzistuoja. Kiekvieno mūsų organizmo funkcijos ir medžiagų apykaita skirtingos. Vienas, kaip geras pečius, sudegina visą kurą, kokį tik įmesime į jį. Tokiam žmogui atsikratyti keleto nereikalingų kilogramų labai paprasta.

Kitame ugnis vos vos dega ir atrodo, kad suvalgytas maistas taip ir lieka organizme riebalinių sluoksnių pavidalu – reiškia, kad norint numesti keletą kilogramų, teks pasidarbuoti.

Tiesa dabar, vasarą, visa tai padaryti bus lengviau, nes pasiduodama bendrai pertvarkai, kuri vyksta tiek gamtoje, tiek mūsų organizme, netgi ir medžiagų apykaita pagreitėja. O riebalai, per ilgą žiemą susikaupę ant pilvo, klubų ir talijos, pradeda tirpti kaip paskutinis sniegas. Ypač tuomet, jei jūs teisingai pasirinkote dietą. Be to, užtenka sulieknėti vos 3 kilogramais, kad patogiai pasikeistų visos kūno proporcijos, o judesiai taptų gracingesni, atsirastų budrumo jausmas.

Dietologai gina bulves ir makaronus

Makaronai italams, kaip ryžiai kiniečiams ar bulvės lietuviams, yra nepakeičiami ir nors kartais turi įeiti į besilaikančių dietos racioną.

Italų mokslininkai apklausė 1000 savo tėvynainių, kurių amžius buvo nuo 21 iki 41 metų ir kurie kada nors mėgino sulieknėti, apribodami savo racioną, ir išsiaiškino įdomų faktą: visiems, besilaikiusiems dietos, kildavo problemų dėl sekso – jie prarasdavo potraukį priešingai lyčiai, namuose puldavo į melancholiją, o darbe patirdavo nervinius sukrėtimus.

Ir visa tai dėl to, kad buvo priversti atsisakyti pastos – mėgiamo nacionalinio patiekalo. Kas trečias apklaustasis, nors ir jausdavo kaltės jausmą, liovėsi laikytis dietos nepasiekęs norimo tikslo, nes nesugebėdavo atsilaikyti į dietinį meniu neįtraukdamas mėgiamų makaronų.

Ištyrę makaronų mėgėjus italų dietologai padarė įdomią išvadą: dietos metu patirti išgyvenimai ir kančios, įskaitant ir dvasines kančias, pavojingesni sveikatai nei keletas papildomų kilogramų! Taigi – malonumai yra būtini!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją