Dienraščio „ITV News“ atliktos apklausos metu paaiškėjo, jog menopauzės metu viena iš keturių moterų patiria bjaurius simptomus, o ketvirtadalis apklaustųjų prisipažino, jog dėl šių simptomų svarsto išeiti iš darbo.

Menopauzės simptomai kiekvienai moteriai gali skirtis, o kai kurioms jie gali nepasirodyti visai. Šie simptomai pasireiškia dėl žemo estrogeno lygio moters organizme.

Menopauzės simptomai gali neigiamai paveikti jūsų santykius su partneriu, šeimos nariais ar kolegomis.

Pateikiame jums šių simptomų sąrašą:

Karščio pylimas. Karščio pylimas gali būti susijęs su prakaitavimu, galvos svaigimu ir netgi pagreitėjusiu širdies plakimu.

Naktinis prakaitavimas. Menopauzės metu moterys gali kelis kartus per naktį atsikelti ir būti peršlapusios nuo prakaito.

Nuotaikų kaita. Moterys gali pajusti dažnus nuotaikų svyravimus ir be rimtos priežasties supykti.

Depresija, panikos priepuoliai, irzlumas ir nerimas. Šie simptomai gali paveikti moterų gyvenimo kokybę.

Nuovargis ir prastas miegas. Kai kurios moterys menopauzės metu skundžiasi prastesne miego kokybe arba nuovargiu dienos metu.

Lytinio potraukio nebuvimas. Sumažėjęs lytinis potraukis ar jo nebuvimas atsiranda dėl hormonų lygio sumažėjimo. Tai taip pat gali būti susiję su žemu testosterono lygiu organizme.

Prasta koncentracija. Kai kurios moterys teigia, jog menopauzės metu sunku susikoncentruoti ar atlikti kelias užduotis tuo pačiu metu.

Sąnarių skausmai. Šie skausmai gali atsirasti, nes estrogenas sumažina uždegimo tikimybę sąnariuose.

Plaukų ir odos pokyčiai. Žemas estrogeno lygis gali sumažinti moterų odos elastiškumą ir ją išsausinti. Kai kurios moterys teigia, jog plaukai tampa plonesni ir mažiau žvilga.

Prasta atmintis. Menopauzės metu gali pasireikšti tam tikri atminties sutrikimai.

Makšties sausumas, niežulys ar skausmas. Šie pokyčiai gali sukelti skausmą lytinio akto metu.

Šlapimo sutrikimai. Menopauzės metu moterims gali ne kartą pasikartoti šlapimo takų infekcijos.