Deginkite kalorijas pakeliui į darbą

Į darbą eikite pėstute arba važiuokite dviračiu. Jei naudojatės viešuoju transportu, išlipkite keletu stotelių anksčiau ir paėjėkite. Jei važiuojate mašina, pastatykite ją tolimiausiame aikštelės kampe ar toliau nuo darbovietės.

Stenkitės kuo daugiau stovėti

Stovėdami sudeginsite daugiau kalorijų nei sėdėdami. Nerašykite žinučių ir neskambinkite kolegoms - nueikite pasišnekėti.

Mankštinkitės per pertraukas

Per kavos pertraukėles išeikite pasivaikščioti arba padarykite tempimo pratimų. Palenkite galvą žemyn lyg norėdami smakru paliesti krūtinę. Pajuskite, kaip tempia raumenis. Arba ratu pasukiokite pečius.

Vietoj kėdės įsigykite kamuolį

Mankštai skirtas pripučiamas kamuolys - puiki kėdė. Taip pagerinsite pusiausvyrą ir treniruosite raumenis. Pasinaudokite juo ir per pertraukėles. Pasidėkite kamuolį tarp sienos ir nugaros ir padarykite įtūpstų ar kitokių pratimų.

Atsineškite į darbą sporto reikmenų

Įsigykite sportui skirtas gumas, kurios mankštinantis sukelia pasipriešinimą. Stalčiuje laikykite svarmenis - juos galėsite pakilnoti tarp susitikimų ar užduočių.

Susiraskite bendraminčių

Gal jūsų kolegos irgi norėtų pasimankštinti? Susiraskite bendraminčių būrelį ir per pietų pertraukas eikite pasivaikščioti. Ne tik pajudėsite, bet ir smagiai paplepėsite. Skatinkite vienas kitą neapleisti šio įpročio.

Susirinkimai - nebūtinai prie stalo

Jei įmanoma, apie darbo reikalus kalbėkite ne prie apvalaus stalo, o išėję pasivaikščioti. Aptarti reikalus galima vaikščiojant po pastatą, o jei oras gražus - kodėl neišėjus į miestą?

Greičiau vaikščiokite

Jei darbe tenka vaikščioti, darykite tai greičiau. Pakelkite galvą, atpalaiduokite pečius, taisyklingai kvėpuokite.

Išnaudokite komandiruočių laiką

Jei tenka keliauti lėktuvu ir praleisti daug laiko oro uostuose, išnaudokite ši laiką savo naudai. Pasiimkite lagaminus ir sukite ratus po salę. Išsirinkite viešbutį, kuriame yra sporto salė, arba pasiimkite sporto reikmenis su savimi. Gumos lagamine tikrai neužims daug vietos. Be to, sportuoti galima ir be pagalbinių priemonių: darykite atsispaudimus, šuoliukus ir kitus nesudėtingus pratimus.

Norite daugiau idėjų, kaip pasimankštinti biure? Suorganizuokite pasivaikščiojimą su kolegomis ar viršininku ir aptarkite, ką dar galėtumėte sugalvoti. Nepamirškite - geriau mažiau, negu nieko.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją