Žinote, kad turite gerti daugiau vandens, bet dauguma žmonių tikrai neišgeria tų 6-8 stiklinių vandens per dieną. Bet ar žinojote, kad vaisiuose yra net 80 proc. vandens? Tad jei įtrauksite daugiau vaisių į savo racioną, gausite daugiau vandens su maistu. Nėra jokio kito maisto pasaulyje, kuris turi tiek daug vandens.

Jei turite virškinimo problemų, tokių kaip pilvo diegliai, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, šiuos simptomus galite palengvinti labai paprastai – valgykite daugiau vaisių. Vaisiuose yra natūralių skaidulinių medžiagų, kurios padeda reguliuoti tuštinimąsi. Taip pat yra įrodyta, kad vaisiai – veiksminga priemonė mažinant cholesterolio kiekį. Tai reiškia, kad jie gali padėti užkertant kelią širdies ligoms ir insultui.

Įvairiuose tyrimuose rasta įrodymų, kas vaisiai labai naudingi atminčiai. Žmonės, kasdien valgantys vaisių, geba geriau įsisavinti naują informaciją ir greičiau prisimina nei tie, kurių racione nėra vietos vaisiams. Tyrimais taip pat įrodyta, kad žmonės, reguliariai valgantys vaisius ar geriantys vaisių sultis, net 76 proc. mažiau rizikuoja susirgti Alzheimerio liga.

Dar viena puiki priežastis valgyti vaisius – jie gana nebrangus maistas. Yra mančiųjų, kad švieži vaisiai per brangūs ir negali jų įpirkti. Bet pagalvokite apie kainą, kurią mokate už maistą išsinešimui ar pakelį bulvių traškučių. Jeigu įprasite pakeisti nesveikus užkandžius vaisiais, jūs negalėsite nepastebėti skirtumo – sutaupysite ne tik pinigų, bet ir padėsite sau. Tikroji nauda, kurią gausite nesveikus užkandžius pakeitę vaisiais, labai paprasta tapsite sveikesni. Nėra būdo, kaip pinigais įkainuoti savo sveikatą.

Svarbu prisiminti, kad vaisiai yra natūraliausias maistas planetoje. Nėra daug kitų maisto rūšių, kurias galima nusiskinti nuo medžio ir įsidėti į burną – nieko negaminus. Jūsų organizmui reikalingas natūralus maistas. Vaisiai yra būtent toks maistas, kokio jums reikia.

Taigi, jeigu manote, kad vaisiai nėra tokie svarbūs jūsų sveikatai, pagalvokite dar kartą. Jie gali aprūpinti jūsų kūną vandeniu, pagerinti atmintį ir padėti išvengti ligų. Didžiulė nauda, kuri yra natūrali ir taip lengvai įsigyjama. Padarykite savo kūnui paslaugą ir pradėkite valgyti daugiau vaisių. Organizmas jums padėkos.

Vaisiai, greitinantys medžiagų apykaitą

Džiovintos slyvos

Džiovintose slyvose labai daug geležies, kuri reikalinga raudoniesiems kraujo kūneliams, prisidedantiems prie maisto medžiagų po organizmą nešiojimo. Tokiu būdu medžiagų apykaitą priversite dirbti efektyviau. Be to, slyvose gausu vitamino B6, padedančio greičiau virškinti riebalus ir baltymus.

Bananai

Šie vaisiai pasižymi kaliu, o jo funkcija – pagelbėti ląstelėms pasisavinti maisto medžiagas iš kraujo. Tebūnie bananai užkandžiu tarp valgių arba priedu prie patiekalų, pavyzdžiui avižinės košės pusryčiams – tokiu būdų džiaugsitės sparčiau krentančiu svoriu.

Greipfrutai

Juose esančios natūralios medžiagos mažina insulino lygį organizme, o tai greitina medžiagų apykaitą ir aktyvina nereikalingo svorio mažėjimo procesą. Beje, padėti gali ir apelsinai ar laimai, todėl citrusiniai vaisiai turėtų būti įtraukti į kiekvieną sveikos mitybos planą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)