Atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė

Linų sėmenis vartokite maltus, įberiant į košes, jogurtą, kefyrą ar pasukas, pakanka pradėti nuo 1-2 arbatinių šaukštelių per dieną. Terminis apdorojimas nebūtinas, bet susmulkinti bus geriau įsisavinami.

Linų sėmenys turi baltymų- visų svarbių amino rūgščių (svarbu imunitetui, medžiagų apykaitai), angliavandenių, maistinių skaidulų (gerina žarnyno veiklą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje) ir augalinių riebalų - omega 3 riebalų rūgščių (stiprina imunitetą, padeda širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai). Taip pat turi daug B grupės vitaminų, nemažai mineralinių medžiagų - geležies, kalio, cinko, magnio, fosforo, seleno, vario.