Taigi,
kaip liesėti ir išvengti susiraukšlėjusios odos?

Problemos su oda iškyla tuomet, kai užsibrėžiate sau nerealius tikslus: “per savaitę – 10 kg”. Ir panašiai. Liesėti reikia protingai. Kuo lėčiau mažėja svoris (ne daugiau 4-5 kg per mėnesį), tuo mažesnės metamorfozės vyksta su oda. Išlaikyti gražią odą liesėjant labai padeda jėgos pratimai, plaukimas ir masažas.

Kaip sportuoti ir liesėti, kad nesumažėtų krūtinė?

Moters krūtinės audinys susideda iš riebalų, o ne iš raumenų. Todėl aktyviai treniruojantis, sumažėja bendras riebalų kiekis organizme, taip pat ir krūtinės srityje.

Jeigu norite padidinti krūtinės apimtį (kaip ir bet kurio kito raumens), nereikia treniruoti jos kasdien. Intensyvūs užsiėmimai “džiovina” odą, neduodami jai atsistatyti. Ji nustoja augti, tačiau gali tapti labiau reljefiška. Kad pasiektumėte norimo efekto, kiekvieną raumenų grupę treniruokite ne dažniau 2-3 kartus per savaitę.

Ar galima vien tik pratimais pilvo presui sumažinti talijos apimtį?

Negalima, nes treniruodami įstrižinius pilvo raumenis, jūs didinate, o ne mažinate liemens apimtį. O treniruojant išilginius pilvo raumenis, jums pavyks padaryti pilvą plokštesnį, bet ne daugiau. Kad liemuo taptų lieknesnis, reikia didesnį dėmesį skirti plačiajam nugaros raumeniui. Siūlome jums 2 efektyvius pratimus, kurie padės pasiekti gerų rezultatų.

1. Paimkite į rankas gimnastikos lazdą arba štangos strypą. Kojas pastatykite pečių plotyje, keliai šiek tiek sulenkti, kūnas pasviręs į priekį. Per liemenį nesilenkite. Ištieskite lazdą prieš save, paskui pritraukite ją prie liemens, stengdamosi, kad abi mentės būtų suvedamos kartu. Padarykite 3 priėjimus po 20 pakartojimų.

2. Atsiremkite dešiniuoju keliu ir dešiniąja ranką į gimnastikos suolelį, kairė koja pastatyta ant grindų, kairioji ranka su hanteliu nuleista žemyn, nugara palenkta lygiagrečiai grindims. Pritraukite hantelį prie liemens, alkūnė nukreipta į viršų, mentė maksimaliai pritraukta prie stuburo. Paskui iš lėto sugrįžkite į pradinę padėtį. Apkeiskite rankas. Padarykite ne mažiau 3 priėjimų po 15 – 20 pakartojimų su kiekviena ranka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją