Ekstremalūs detoksikacijos procesai, pvz., kepenų valymas, bet kokio tipo sunkiųjų metalų šalinimas ar badavimas gali būti atlikti kas kelis mėnesius arba jeigu reikia gydyti sekinančią ligą.

Tačiau tinkama, nuosekli, lėta organizmo valymo procedūra galėtų būti ir mūsų kasdieninio gyvenimo dalimi. Reikėtų maitintis organiškais maisto produktais, o sveikas („pilnas“, tikras) maistas susidaro iš neapdirbtų produktų, tokių kaip birių produktų, grūdų ir ankštinių augalų.

Maisto produktai – potencialūs detoksikatoriai, kurie turėtų būti ant kasdieninio stalo:

Kalendra: puikiai nukenksmina gyvsidabrį, kuris mūsų aplinkoje jau tiek įsigalėjo, kad jo galima sutikti netgi amalgaminėse plombose. Šviežią kalendą sukapokite ir galite ją barstyti ant praktiškai visų patiekalų.

Kalendra puikiai tinka sultims su morkomis, kitomis daržovėmis ir obuoliais, bei tinka žaliuose smūčiuose. Gyvsidabrį detiksikuojanti kalendros savybė pirmą kartą buvo pastebėta Indonezijoje, kuomet ligonius pamaitino kalendros sriuba.

Česnakas: natūralus antibiotikas ir kepenų fermentų, kurie padeda detoksikuoti, tiekėjas. Geriausias poveikis kai kramtote šviežią arba įspaudžiate šviežio česnako skilteles į ką tik paruoštą maistą.

Brokoliai: dauguma skaitytojų jau pažįsta brokolius, drauge su kitomis kryžmažiedėmis daržovėmis, kaip vėžinių ligų prevenciją. Taigi jie ne tik užkerta kelią vėžiui, bet ir stimuliuoja toksinus filtruojančius fermentus kepenyse.

Omega-3 aliejai ne tik padeda išvengti chroniško uždegimo, bet ir drėkina žarnyno sieneles. Tai padeda surinkti ir padėti pašalinti toksinus iš virškinimo trakto. Rekomenduojami avokadai, linų sėklos, arba aliejus, ir grynas pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus.

Papaja: naudingas detiksikuojantis priedas jūsų racionui. Galite valgyti ir sėklas.

Citrinų arba laimų vanduo: šiltame vandenyje išspausta citrina (reikia gerti tik atsikėlus) yra sena kepenų valymo priemonė, kurią ir šiais laikais rekomenduojama gydytojų, gydančių natūraliais metodais.

Mung pupelės: žinoma, pirkite jas šviežias, sausas ir organiškas. Virtos jos lengvai virškinasi bei padeda sugerti ir pašalinti toksinus iš virškinamojo trakto.

Burokai: padeda išvalyti kraują.

Visiškai atsisakykite alkoholio, apdirbtų baltų miltų ir cukraus. Vietoje visų prieskonių naudokite tik gryną jūros druską. Kaip tik įmanoma dažniau gaminkite žalius kokteilius iš lapinių daržovių. Dažniau gerkite morkų ir burokėlių sultis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)