Tokio tipo riebalai taip pat padidina uždegimų tikimybę, didina gliukozės kiekį kraujyje, rašoma curejoy.com.

Norintiems sudeginti pilvo riebalus, ekspertai rekomenduoja reguliariai sportuoti, į valgiaraštį įtraukti obuolius, žalialapes daržoves, ankštines daržoves.

Pilvo riebalų keliami pavojai

Mitas, kad pilvo riebalai yra tik apkūnių žmonių problema. Iš tiesų jų gali turėti net ir tie žmonės, kurių kūno masės indeksas normalus ar net mažesnis nei norma. Padėtis gali tapti kebli, nes paprastai žmonės, kurių kūno masės indeksas normalus, mano, kad jiems sportuoti nereikia.

Bet vertinat kūno masės indeksą, neatsižvelgiama į pilvo riebalus, o jie yra pavojingi organizmui. Pilvo srityje susikaupę riebalai gali aptraukti ir gyvybiškai svarbius organus, pavyzdžiui, inkstus ir kepenis.

Kepenys šiuos riebalus paverčia cholesteroliu ir įšvirkščia tiesiai į kraują. Kraujas juos nuneša iki širdies srities, o čia jie gali užkimšti kraujagysles. Tai smarkiai padidina širdies ligų ir infarkto tikimybę ir gali padidinti atsparumą insulinui. Tokio tipo riebalai taip pat padidina gliukozės kiekį, uždegimus ir sumažina raumenų masę.

Jei norite sumažinti pilvo riebalų kiekį, į savo racioną įtraukite obuolius, cinamoną, alyvuogių aliejų, ankštines daržoves, žalialapes daržoves ir daug resveratrolio turinčius produktus.

Resveratrolis tai beveik stipriausias pasaulyje žinomas antioksidantas – priemonė imuniteto stiprinimui ir kovai su neigiamu aplinkos poveikiu. Natūraliai su maistu jo galima gauti valgant žemės ir pistacijų riešutus, mėlynas bei raudonas vynuoges, mėlynes, spanguoles, kakavą ir juodąjį šokoladą.

Reikėtų reguliariai judėti – greitai vaikščioti, atlikti širdies stiprinimo ir pasipriešinimo pratimus. Taip pat rekomenduojama mažinti stresą – reguliariai medituokite arba atlikite jogos pratimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)