Ant kaklo

Jeigu nuolat aptinkate spuogus ant nugarinės kaklo dalies ir jo šonuose, privalote susirūpinti savo plaukų priežiūros priemonėmis. Apskritai, riebesni, aliejaus pagrindu pagaminti produktai, turintys tokių ingredientų, kaip silikonas ar nafta, gali sukelti bėrimą. Vis dėlto, norint nustatyti tikrąjį kaltininką, pamažu vieną po kito šiuos produktus eliminuokite iš kasdieninės savo plaukų priežiūros. Taip pat susiriškite plaukus miego metu ir sportuojant. Tai sumažina tiesioginį plaukų ir odos kontaktą.

Ant krūtinės

Kai kas tai vadina sportinės liemenėlės spuogais, nes dažniausia krūtinės bėrimą sukelia prakaituoti sporto drabužiai. Po treniruotės (ar net važiavimo labai tvankiame visuomeniniame transporte) kaip įmanoma greičiau nusiprauskite po dušu, kad bakterijos nespėtų prasibrauti į jūsų odą. O jeigu neturite laiko palysti po dušu, pakeiskite drėgnus drabužius sausais ir nusivalykite tas zonas salicilo ar glikolio servetėlėmis.

Ant rankų

Bėrimas ant rankų dažnai primena viščiuko odą. Jeigu jūsų rankų oda gruboka ir nelygi, išbandykite losjoną su pieno rūgštimi – ši priemonė padės nušveisti negyvas ląsteles ir sudrėkins odą. Labiau mėgstate namines priemones? Tuomet išbandykite grietinės voneles.

Ant nugaros

Šiuo atveju svarbūs tik du žodžiai: kūno prausiklis. Tik be jokio aliejaus. Paieškokite tokio, kurio sudėtyje yra salicilo rūgšties (ji padeda atkimšti poras) ir palikite kelioms minutėms, kad aktyviosios medžiagos turėtų laiko atlikti savo darbą. Tada nuplaukite rankas. Taip pat pagalvokite, ar neverta dažniau skalbti patalynės užvalkalus, ypač šiltuoju metų laiku, kai visi esame linkę dažniau prakaituoti.

Ant užpakalio

Pirmiausia įsitikinkite, kad dėvite tinkamus apatinius. Medvilnė yra geriau nei šilkas ar nailonas, mat ji geriau praleidžia orą. Ir turbūt jau nujaučiate, kas laukia? Leiskite pailsėti odai nuo tų kasdien nešiojamų aptemptų tamprių. Jos skirtos sportavimui, o ne vaikščiojimui nuo ryto iki vakaro. Verčiau jau rinkitės laisvai krentančias sijonkelnes ar suknelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)