Nepatenkinta

Ar kada nors gerai įsižiūrėjote į moterų sporto žurnalų viršelius? Modeliai yra liekni, tačiau tų moterų kūnai nėra sportiški. Atrodo, kad jie yra visiška priešingybė to, kas rašoma tame žurnale - sporto. Ar tokio žurnalo viršelis neturėtų demonstruoti tikrai raumeningos moters, o ne paprasto "tobulo" kūno? Deja, mes greičiausiai niekada neišvysime tipiškos amerikietės ant kurio nors žurnalo viršelio. Mūsų visuomenė yra orientuota į išorę, o masinės informacijos priemonių darbas yra pardavinėti tobulumo mitą.

Amerikos psichologų asociacijos duomenimis, 30-40 % amerikiečių yra dėl kokių nors priežasčių nepatenkinti savo išvaizda, o dar kiti 45 % netgi patiria rimtą susirūpinimą, arba dėl nepasitenkinimo savo išvaizda patenka į depresiją. Kitais žodžiais tariant, mes tą mitą perkame.

Pavojingi pažadai

Mes taip pat baudžiame save dėl to, kad neturime tobulo kūno. Tai mūsų kūno kaltė, kad nesame laimingi - kūnas kaltas dėl santykių, darbo, gyvenimo nesėkmių. Todėl mes iš savo kūno atimame desertus, naujus drabužius ir netgi meilę. Liūdna, tačiau daugelis mūsų nekenčia savo kūno (arba tam tikrų jo dalių) ir šis neigiamas kūno įvaizdis apnuodija likusį mūsų įvaizdį. Jei nemylite viso savęs, kaip iš tiesų galite būti laimingi?

Kaip apginti savo savigarbą nuo pavojingų tobulybės pažadų, kuriuos siūlo masinės informacijos priemonės. Būkite sąžiningi su savimi ir praktikuokite susitaikymą su savimi. Dėl genetikos ir kūno tipo ne visi galime būti liekni. Tačiau visi galime būti sveiki. Vietoj to, kad lygintumėte save su modeliais ant žurnalų viršelių, pažiūrėkite į veidrodį ir atraskite savo grožio standartą.

Paklauskite savęs, ar savo kūną teisingai maitinate ir ar reguliariai treniruojatės. Paklauskite savęs, ar jūsų svoris jums nėra pavojingas. Be to, susitaikymas su savimi reiškia, kad jūs pasirenkate gerą savijautą ir rūpestį savimi, nepaisant jokių visuomenės standartų. Jei mylite save, jūsų jausmų savo kūnui neįtakos jokie masinės informacijos priemonių įvaizdžiai.

Sudarykite taikos sutartį su savo kūnu

1. Baikite savo kūno analizę. "Man patinka mano šlaunys, bet nekenčiu savo pilvo" - tokie teiginiai žaloja jūsų įvaizdį. Įvertinkite, kaip puikiai jūsų kūnas veikia visumoje ir kokia stipria jus išlaiko. Mylėkite save visą.

2. Nebauskite savo kūno, žaisdama protinius žaidimus su maistu. Maistas nėra priešas. Valgykite sveikai, tik saugokitės, kad tai netaptų manija. Leisdama sau pasivaišinti lengviau išlaikysite kontrolę.

3. Sutelkite dėmesį į tai, kas jūs esate, o ne į tai, kaip atrodo jūsų kūnas. Suvokite save visą, o ne tik savo kūną. Kokie jūsų sugebėjimai, talentai ir svajonės? Ką padarėte, kad atskleistumėte savo paslėptas vertybes? Kiek gyvenimų nugyvenote? Kuo pasauliui geriau dėl to, kad jūs gyvenate?

4. Su savimi kalbėkite meiliai ir pozityviai. Kovokite su neigiamomis mintimis, pasakydama sau komplimentą. Ieškokite gerų dalykų ir garbinkite juos. Priminkite pati sau, kokia esate nuostabi.

5. Džiaukitės tuo, kad tiesiog esate gyva. Būkite dėkinga už tai, ką gavote, ir tai, ką galite patirti. Gyvenimas yra per trumpas tam, kad gailėtumėmės dėl išorinių dalykų, kurie vis tiek su metais išnyks. Sutelkite dėmesį iš vidaus į kiekvieną gyvenimo momentą.

6. Lepinkite savo kūną. Pamaloninkite save veido procedūromis, manikiūru ar pedikiūru. Įkriskite į didelę šiltą vonią su burbuliukais. Pasikvėpinkite nuostabiais kvepalais.

7. Nusiimkite savo rožinius akinius. Pažiūrėkite į kitus realius kūnus. Dauguma mūsų nesame modeliai. Vertinkite savo kūno grožį ir baikite lyginti save su dirbtiniais masinės informacijos priemonių įvaizdžiais.

8. Išmokite sveikos mitybos ir treniravimosi pagrindus ir nusistatykite sau realius tikslus. Jūsų dėmesio objektas visuomet turėtų būti sveikata.

9. Susidarykite savo sporto programą. Eikite, bėkite, važiuokite dviračiu arba užsiimkite aerobika. Treniruodamiesi pamilstame savo kūną. Įtraukite savo kūną į linksmybes, sveikus užsiėmimus.

10. Papuoškite savo savigarbą, pasirūpindama savo išvaizda. Dėvėkite tuos drabužius, kurie yra dėkingi jūsų figūrai, nepaisant jų dydžio. Nelaukite, kol "numesite šiek tiek svorio" ir pasijuskite gerai.

11. Iš šeimos ir draugų paprašykite paramos, kai pergyvenate stresą ar jums tiesiog nesiseka.

12. Sutelkite dėmesį į pilnavertį gyvenimą - ir asmeninį, ir profesinį. Džiaukitės šeima, draugais ir, svarbiausia, gyvenimu. Kas dieną padarykite ką nors, kas jums atneša džiaugsmo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją