Stebint visažisto darbą net galva svaigsta! Rankose stebuklingai atsiranda šepetėliai. Įvairūs. Pagal dydį, formą… Vieni liečia akis, kiti - skruostus, treti - tik lūpas, kai kurie - visą veidą. Ir štai žvelgia visiškai kitoks moters veidas.

1. Didelis apvalus šepetėlis. “Drobės paruošimas”. Užtepusios drėkinamąjį kremą arba makiažo pagrindą, šepetėlį pamerkite į pudrą ir lengvais, plačiais judesiais papudruokite veidą. Dviejų ir daugiau pudros atspalvių panaudojimas leis “modeliuoti” veidą.

2. Didelis plokščias šepetėlis. Naudojamas dengti pudrą arba skaistalus. Jo suplota forma padeda išryškinti skruostikaulius. Patepkite skaistalus ir išlyginkite juos sukamaisiais judesiais.

3. Šepetėlis - šluotelė. Naudojamas pudros ir skaistalų liekanoms pašalinti, išlyginti atspalvį. Veidas apibraukomas lengvais, nubraukiamaisiais judesiais.

4. Apvali šluotelė. Iššukuoti blakstienoms ir antakiams iki ir po dažymo. Jeigu antakiai pakankamai tamsūs, galima juos paprasčiausiai iššukuoti, o po to jiems suteikti formą.

5. Plokščias, nupjautas šepetėlis. Dažniausiai naudojamas dažyti antakiams ir suteikti jiems formą. Tačiau jis puikiai tinka ir viršutinio voko kontūrui nupiešti, ir lūpų dažams tepti.

6. Šepetėlis akims. Užapvalinta forma ir įvairaus kietumo plaukelių kombinacija leidžia dengti plonu sluoksniu birius šešėlius dieniniam makiažui ir storesnį pudros sluoksnį - vakariniam. Tinka įvairiems specialiems efektams (blizgesiui padengti, matiniam štrichui ir t.t.).

7. Plonas šepetėlis akių kontūrui. Skystam akių apibrėžimui. Jo panaudojimas iš jūsų pareikalaus tam tikrų įgūdžių. Jeigu nebijote kutenimo, juo galima taip pat apibrėžti lūpas.

8. Šepetėlis lūpoms leidžia tiksliau paskirstyti lūpų dažų pigmentus, padengti blizgesiu. Kad lūpos atrodytų putlesnės, šepetėliu apatinės lūpos vidurį patepkite trupučiu šviesių lūpų dažų.

Šepetėlio ir šukų mišinys

Kai tušu padažėte blakstienas jos susiklijavo? Iššukuokite jas specialiu mažu šerių šepetėliu. Jis puikiai tiks ir antakių priežiūrai: ir iššukuos, ir suteiks tvarkingą formą.

Didysis skalbimas

Šepetėlius būtinai plaukite 2 kartus per savaitę, jeigu juos naudojate reguliariai, ir po kiekvieno panaudojimo, jeigu tai darote retkarčiais. “Skalbiant” geriau naudoti putojančias veido valymo priemones: žele, žele- putas arba pienelį. Ant delno užlašinkite keletą priemonės lašų, įpilkite truputį vandens, šepetėliu suplakite iki putų, po to praplaukite tekančiu vandeniu. Džiovinkite nešluostydamos. Jeigu susigundysite “išskalbti” šepetėlį pigiu muilu, prisiminkite, kad po to juo dažysite veidą.

Aiškus kontūras, tankios blakstienos

Jeigu vietoj kontūrinio pieštuko arba skysto paryškinimo panaudosite sausus šešėlius, žvilgsnis atrodys minkštesnis. Gausite tankių blakstienų efektą. Tam galima paimti mažą plokščią šepetėlį su tiesiu arba nupjautu kraštu. Pamerkite jį į šešėlius, lengvai pirštais pakelkite viršutinį voką ir kruopščiai, vibruojančiais judesiais patepkite dažus pagal blakstienų augimo liniją.

Pirma pažintis

Pasirinkdamos šepetėlį atkreipkite dėmesį, iš ko jis pagamintas. Šiuolaikinius šepetėlius dažniausiai gamina iš aukštos kokybės dirbtinio pluošto. Tačiau daugumai profesionalų patinka sabalų, sibirinio šeško, voverės ir kiti natūralūs šepetėliai. Darbinė šepetėlio dalis turi būti tvirta ir nesivelianti. Būtinai palaikykite šepetėlį rankoje.

Reikia, kad jo kotelis būtų patogus būtent jums. Kuo lengviau jums laikyti įvairiose padėtyse (skersai veido, kampu, daryti sukamuosius judesius, tušuoti ir t.t.), tuo paprasčiau bus atlikti makiažą. Ir, žinoma, jums turi patikti kotelio faktūra, šeriukų spalva ir šepetėlio išorė. Tik tuomet jis galės įkvėpti jus puikaus makiažo sukūrimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją