1. Akių makiažo valiklį

Visos suprantame, kad prieš miegą būtina nusivalyti akių makiažą. Puiku. Pamirkykite vatos tamponėlį į skystą kokosų aliejų ir nusivalykite akių makiažą.

2. Lūpų balzamą

Sausos, suskeldėjusios lūpos... fe, kaip nemalonu. Kadangi kokosų aliejuje yra vitamino E, patepkite juo lūpas. Kokosų aliejus skatina odos regeneraciją.

3. Skutimosi kremą

Jei kojas skutate, patepkite jas kokosų aliejumi (2 šaukštų vienai kojai ištepti pakaks), o tada skuskite.

4. Dantų pastą

Kokosų aliejus turi antibakterinių, antigrybelinių ypatybių, jis naikina bakterijas, balina dantis, gaivina burnos kvapą. Geriausia apie 20 min. skalauti burnoje kokosų aliejų. Arba galite sumaišyti kokosų aliejų perpus su soda ir išsivalyti šia pasta dantis.

5. Skaistalų ir birios pudros šepetėlių valiklį

Sumaišykite dvi dalis muilo ir vieną dalį kokosų aliejaus, ištrinkite šiuo mišiniu šepetėlius, o tada išplaukite ir nusausinkite.

6. Nenuplaunamą plaukų kondicionierių

Išsausėjo plaukai? Patrinkite delnais nedidelį kiekį kokosų aliejaus, įtrinkite jį į šlapius, išplautus plaukus, o tada džiovinkite ar palikite išdžiūti.

7. Šviesą atspindintį kremą

Natūralus būdas 10 metų pasijauninti. Patepkite kokosų aliejumi skruostus ir viršutinės lūpos vidurį – pamatysite, kaip žaviai spindės veidas.

8. Neklusnių plaukų tramdytoją

Jei jūsų plaukai nuo drėgmės šiaušiasi, neklusnias sruogas galite suminkštinti kokosų aliejumi. Tik nepadauginkite, antraip plaukai atrodys neplauti, susiriebalavę.

Daiva Kulbickaitė
Apie kokosų aliejaus poveikį sveikatai DELFI paprašė pakomentuoti „Eurovaistinės“ vaistininkės Daivos Kulbickaitės:

– Nors dabar itin populiaru naudoti kokosų aliejų kaip kosmetikos priemonę, moksliniais tyrimais jo poveikis nėra plačiai patvirtintas. Keliuose tyrimuose nustatyta, kad kokosų aliejus gali būti naudingas sausai odai – jis turi drėkinančių savybių ir gali būti naudojamas siekiant palengvinti nesunkius atopinio dermatito bei kserozės (nenormalaus odos ir gleivinių išsausėjimo) simptomus.

Vis dėlto, esant odos ligoms, prieš eksperimentuojant su natūraliomis priemonėmis, būtina pasitarti su savo gydytoju.

Dar viena vyraujanti tendencija – naudoti kokosų aliejų dėl jo antibakterinių savybių. Deja, kokosų aliejaus nauda aknės pažeistai odai yra abejotina. Nors kokosų aliejaus sudėtyje esančios riebalų rūgštys tikrai gali veikti antibakteriškai, linkusioms kimštis poroms tai nėra geriausia priemonė.

Dar vienas mitas, kad kokosų aliejus tinkamas vietoj apsaugos nuo saulės – nėra jokių mokslinių įrodymų, kad kokosų aliejus apsaugo odą nuo ultravioletinių spindulių.

Rekomenduočiau kokosų aliejų naudoti išsausėjusiai rankų, kojų ar kūno odai arba drėkinti sausus plaukus. Nors, palyginus su kitais aliejais, kokosų aliejus sukelia nedaug alerginių reakcijų, išbandyti jį reikėtų ant nedidelio sveikos odos ploto ir 24 valandas stebėti, ar nepasireiškia niežėjimas, tinimas ar bėrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)