Pieno produktai

Puikus triptofano ir kalcio junginys padeda smegenims įsisavinti šią aminorūgštį. Ypač atpalaiduojamuoju poveikiu pasižymi kietieji sūriai, nes juose daugiau kalcio. Prie sūrio pridėjus krekerį, miegoti norėsis labiau, nes angliavandeniai sustiprina triptofano poveikį.

Migdolai

Šie riešutai ypač turtingi triptofano. Ši medžiaga skatina miego hormono melatonino gamybą. Be to, juose gausu magnio, atpalaiduojančio raumenis.

Bananai

Šiuose vaisiuose esantis cukrus padeda smegenims geriau įsisavinti triptofaną. Prie to prisideda kalis, magnis. Šie mineralai atpalaiduoja raumenis, dėl to labiau traukia į lovą.

Graikiniai riešutai

Šiuose riešutuose triptofano mažiau nei migdoluose, tačiau juose yra jau gatavo melatonino. Per tyrimus nustatyta, kad riešutai didina šio hormono kiekį kraujyje, dėl to užvalgius jaučiamas mieguistumas.

Vyšnios

Vyšnios, ypač aitrių rūšių, pakelia melatonino lygį. Kelios uogos nepaveiks, tačiau išgėrus stiklinę sulčių poveikis bus neabejotinas.

Ramunėlių arbata

Šiose vaistažolėse yra aminorūgšties glicino, pasižyminčio sedatyviniu poveikiu, atpalaiduojančiu raumenis ir nervų sistemą. Ne veltui liaudies medicina šią arbatą rekomenduoja gerti norint nurimti, patiriant nervinę įtampą.

Moliūgų sėklos

Be triptofano, moliūgų sėklose gausu cinko ir magnio. Šie elementai atpalaiduoja raumenis ir ramina nervų sistemą, todėl užkrimtus sėklų norisi nusnūsti.

Baltieji ryžiai

Šios kruopos pasižymi ypač dideliu glikemijos indeksu. Dėl to provokuoja mieguistumą, tiesa, ne iš karto, o praėjus 3–4 valandoms po valgio. Stipresniu poveikiu išsiskiria „Jasmin“ rūšis.

Riebios žuvys

Riebiose žuvyse – lašišoje, tune ir kitose – esančios rūgštys sustiprina melatonino išsiskyrimą. Jos mažina streso hormono kiekį kraujyje, dėl to greičiau atsipalaiduojama.

Keptas kalakutas

Jame taip pat gausu triptofano. Dėl to užvalgius šios mėsos nurimstama, atsipalaiduojama ir norisi nusnūsti.